Digitální knihovnaUPCE
 

Vliv nízkých teplot sušení na kvalitu pohankových sušenek

Diplomová práceOmezený přístup
Náhled

Datum publikování

2017

Vedoucí práce

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Tato práce se zabývá parametry kvality pohankových sušenek sušených při nízkých teplotách. V teoretické části jsou popsány jednotlivé alternativní druhy stravování, dále jsou popsány suroviny použité pro výrobu sušenek a jejich vliv na lidský organismus. Nakonec je popsán princip metod použitých pro stanovení jednotlivých kvalitativních parametrů. V experimentální části byly stanoveny vybrané parametry u laboratorně připravených vzorků pohankových sušenek. V závěru práce jsou uvedena naměřená data, která byla porovnána s odbornou literaturou.

Rozsah stran

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Pouze v rámci univerzity

Název akce

ISBN

Studijní obor

Hodnocení a analýza potravin

Studijní program

Chemie a technologie potravin

Signatura tištěné verze

D37227

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (studovna)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

syrová strava, pohanka, antioxidační kapacita, sušení, stabilita tuků, raw food, buckwheat, antioxidant capacity, drying, stability of fats

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced