Kinetic study of dehydration of calcium oxalate trihydrate

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.author Honcová, Pavla cze
dc.contributor.author Svoboda, Roman cze
dc.contributor.author Pilný, Petr cze
dc.contributor.author Sádovská, Galina cze
dc.contributor.author Barták, Jaroslav cze
dc.contributor.author Beneš, Ludvík cze
dc.contributor.author Honc, Daniel cze
dc.date.accessioned 2017-05-11T11:11:32Z
dc.date.available 2017-05-11T11:11:32Z
dc.date.issued 2016 eng
dc.identifier.issn 1388-6150 eng
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/67604
dc.description.abstract The dehydration of calcium oxalate trihydrate was studied using DSC method and open sample crucibles. The dehydration proceeds in two steps where first two molecules of water are released around 80 degrees of Celsius and consequently the last molecule of water is released at a temperature around 130 degrees of Celsius. The kinetic analysis of overlapping peaks was performed, and the apparent activation energy, pre-exponential factor, and kinetic exponents of kinetic model (reaction order model) were evaluated for both effects. eng
dc.format p. 151-158 eng
dc.language.iso eng eng
dc.publisher Springer eng
dc.relation.ispartof Journal of Thermal Analysis and Calorimetry, volume 124, issue: 1 eng
dc.rights open access eng
dc.subject Calcium oxalate trihydrate eng
dc.subject Dehydration eng
dc.subject Kinetics eng
dc.subject DSC eng
dc.subject Reaction order Deconvolution eng
dc.subject Trihydrát šťavelanu vápenatého cze
dc.subject Dehydratace cze
dc.subject Kinetika cze
dc.subject DSC cze
dc.subject Reakční řád cze
dc.title Kinetic study of dehydration of calcium oxalate trihydrate eng
dc.title.alternative Kinetický popis dehydratace trihydrátu šťavelanu vápenatého cze
dc.type article eng
dc.description.abstract-translated Dehydratace trihydrátu šťavelanu vápenatého byla studována pomocí DSC, kdy byly použity otevřené měrné kelímky. Dehydratace probíhá ve dvou následných krocích, kdy nejprve odchází dvě molekuly vody okolo teploty 80 °C a následně pak poslední molekula vody při teplotě okolo 130 °C. Byla provedena analýza tohoto komplexního efektu a byly stanoveny kinetické parametry pro oba děje. cze
dc.peerreviewed yes eng
dc.publicationstatus postprint eng
dc.identifier.doi 10.1007/s10973-015-5110-2 eng
dc.identifier.wos 000372261900017
dc.identifier.scopus 2-s2.0-84961211324
dc.identifier.obd 39877399 eng


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet