Antimicrobial activity of the extracts from the Sea buckthorn berries (Hippophae rhamnoides L.) against bacteria of the genus Arcobacter

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.author Kučerová, Simona cze
dc.contributor.author Šilha, David cze
dc.contributor.author Vytřasová, Jarmila cze
dc.contributor.author Švecová, Blanka cze
dc.date.accessioned 2017-05-11T10:58:45Z
dc.date.available 2017-05-11T10:58:45Z
dc.date.issued 2016 eng
dc.identifier.isbn 978-80-270-0136-1 eng
dc.identifier.issn eng
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/67435
dc.description.abstract The number of multiresistant strains of bacteria has been increasing rapidly in the last few years. Same can be said for arcobacters, where the resistance against some common antibiotics has been proven. Bacteria of the genus Arcobacter can be a cause of unpleasant diseases not only for animals but also for humans. Therefore their existence in food has to be eliminated. The aim of this project was to test the survival of these microorganisms in the presence of the extracts from sea buckthorn berries. The results of this study show that the sea buckthorn has a bright future as an antimicrobial agent against bacteria of the genus Arcobacter. eng
dc.format p. 143-144 eng
dc.language.iso eng eng
dc.publisher Československá společnost mikrobiologická eng
dc.relation.ispartof 27. Kongres Československé společnosti mikrobiologické eng
dc.rights open access eng
dc.subject sea buckthorn eng
dc.subject antimicrobial effect eng
dc.subject Arcobacter spp. eng
dc.subject natural extract eng
dc.subject rakytník cze
dc.subject antimikrobiální vliv cze
dc.subject Arcobacter spp. cze
dc.subject přírodní extrakt cze
dc.title Antimicrobial activity of the extracts from the Sea buckthorn berries (Hippophae rhamnoides L.) against bacteria of the genus Arcobacter eng
dc.title.alternative Antimikrobiální aktivita rakytníkového extraktu (Hippophae rhamnoides L.) proti bakteriím rodu Arcobacter cze
dc.type ConferenceObject eng
dc.description.abstract-translated V současné době je velkým problémem šíření infekčních onemocnění způsobených multiresistentními kmeny bakterií.Také v případě arkobakterů se ukázalo, že se v posledních deseti letech značně zvýšila jejich odolnost proti celé řadě antibiotik. Bakterie rodu Arcobacter mohou způsobit nepříjemná onemocnění nejen lidí ale i zvířat, a proto je třeba jejich výskyt v potravinách eliminovat. Cílem této práce bylo ověřit přežívání těchto mikroorganismů v přítomnosti extraktů z rakytníku. Z výsledků studie vyplývá, že by se rakytník mohl stát vhodnou přírodní antimikrobiální látkou použitelnou proti bakteriím rodu Arcobacter. cze
dc.event 27. Kongres Československé společnosti mikrobiologické (07.09.2016 - 09.09.2016) eng
dc.peerreviewed yes eng
dc.publicationstatus postprint eng
dc.identifier.obd 39877499 eng


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet