Analýza přírodních antioxidantů pomocí kapilární elektroforézy ve spojení s hmotnostní spektrometrií

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Česla, Petr
dc.contributor.author Nepejchalová, Zuzana
dc.date.accessioned 2016-09-02T04:24:20Z
dc.date.available 2016-09-02T04:24:20Z
dc.date.issued 2016
dc.date.submitted 2016-07-01
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna)
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/65547
dc.description.abstract Bakalářská práce se zabývá kapilární elektroforézou a hmotnostní spektrometrií, jejich principem, instrumentací, možnostmi propojení a využitím jejich spojení pro analýzu fenolických kyselin. Dále jsou zde popsány právě polyfenoly jako přírodní antioxidanty, jejich rozdělení a možnosti výskytu. Experimentální část aplikuje teoretické poznatky spojení těchto dvou technik na analýzu konkrétních čtyř fenolických kyselin. Optimalizace separačních podmínek pro tuto analýzu je prováděna nejprve pomocí kapilární elektroforézy s UV detekcí. Přítomnost kyselin je pak dokazována ve vzorku rajčat. cze
dc.format 55 s.
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Pouze v rámci univerzity
dc.subject kapilární zónová elektroforéza cze
dc.subject hmotnostní spektrometrie cze
dc.subject ionizace elektrosprejem cze
dc.subject polyfenoly cze
dc.subject fenolické kyseliny cze
dc.subject antioxidanty cze
dc.subject capillary electrophoresis eng
dc.subject capillary zone electrophoresis eng
dc.subject mass spectrometry eng
dc.subject electrospray ionization eng
dc.subject polyphenols eng
dc.subject phenolic acids eng
dc.subject antioxidants eng
dc.title Analýza přírodních antioxidantů pomocí kapilární elektroforézy ve spojení s hmotnostní spektrometrií cze
dc.title.alternative Analysis of Natural Antioxidants by Capillary Electrophoresis coupled with Mass Spectrometry eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2016-08-23
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis deals with capillary electrophoresis and mass spectrometry, their principle, instrumentation, ways of coupling of these techniques and its use for analysis of phenolic acids. Description of polyphenols as natural antioxidants, their classification and the possibilities of occurrence are also included. The experimental part applies theoretical knowledge about combination of both techniques on analysis of four phenolic acids. The conditions for the analysis are optimized using capillary electrophoresis with an ultraviolet detection. The presence of the acids in tomato sample was verified using capillary electrophoresis coupled to mass spectrometry. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Zdravotní laborant cze
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D34877
dc.thesis.degree-program Speciální chemicko-biologické obory cze
dc.identifier.stag 27453
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet