dc.contributor.advisor |
Řezková, Soňa |
|
dc.contributor.author |
Kuchařová, Lenka
|
|
dc.date.accessioned |
2016-09-02T04:23:48Z |
|
dc.date.available |
2016-09-02T04:23:48Z |
|
dc.date.issued |
2016 |
|
dc.date.submitted |
2016-08-05 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/65511 |
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce se zabývá aminokyselinami, jejich vlastnostmi a stanovením, se zaměřením na prolin. V experimentální části byl stanoven obsah prolinu spektrofotometrickou metodou ve 25 vzorcích medovin z obchodních řetězců, ale i od soukromých výrobců. Dále byl stanoven obsah prolinu v 7 vzorcích medových roztoků, získaných přímo od včelařů, v různých stádiích kvasného procesu. |
cze |
dc.format |
42 s. |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Práce není přístupná |
|
dc.subject |
medovina |
cze |
dc.subject |
prolin |
cze |
dc.subject |
aminokyseliny |
cze |
dc.subject |
mead |
eng |
dc.subject |
proline |
eng |
dc.subject |
aminoacids |
eng |
dc.title |
Stanovení aminokyselin po reakci s ninhydrinem spektrofotometrickou metodou |
cze |
dc.title.alternative |
Determination of amino acids by spectrophotometric method after reaction with ninhydrin |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2016-08-24 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis deals with the amino acids, their properties and determination with emphasis on proline. The experimental part is focused on the spectrophotometric determination of proline in 25 mead samples purchased in local shops or from private producers. Further, the content of proline was determined in seven samples of honey solutions obtained directly from beekeepers in different stages of fermentation. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D35510 |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.identifier.stag |
30701 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |