Stanovení aminokyselin po reakci s ninhydrinem spektrofotometrickou metodou

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Řezková, Soňa
dc.contributor.author Kuchařová, Lenka
dc.date.accessioned 2016-09-02T04:23:48Z
dc.date.available 2016-09-02T04:23:48Z
dc.date.issued 2016
dc.date.submitted 2016-08-05
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna)
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/65511
dc.description.abstract Tato bakalářská práce se zabývá aminokyselinami, jejich vlastnostmi a stanovením, se zaměřením na prolin. V experimentální části byl stanoven obsah prolinu spektrofotometrickou metodou ve 25 vzorcích medovin z obchodních řetězců, ale i od soukromých výrobců. Dále byl stanoven obsah prolinu v 7 vzorcích medových roztoků, získaných přímo od včelařů, v různých stádiích kvasného procesu. cze
dc.format 42 s.
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Práce není přístupná
dc.subject medovina cze
dc.subject prolin cze
dc.subject aminokyseliny cze
dc.subject mead eng
dc.subject proline eng
dc.subject aminoacids eng
dc.title Stanovení aminokyselin po reakci s ninhydrinem spektrofotometrickou metodou cze
dc.title.alternative Determination of amino acids by spectrophotometric method after reaction with ninhydrin eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2016-08-24
dc.description.abstract-translated This thesis deals with the amino acids, their properties and determination with emphasis on proline. The experimental part is focused on the spectrophotometric determination of proline in 25 mead samples purchased in local shops or from private producers. Further, the content of proline was determined in seven samples of honey solutions obtained directly from beekeepers in different stages of fermentation. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D35510
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.identifier.stag 30701
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet