Stanovení pesticidů v potravinách

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Česlová, Lenka
dc.contributor.author Jakubů, Klára
dc.date.accessioned 2016-09-02T04:23:46Z
dc.date.available 2016-09-02T04:23:46Z
dc.date.issued 2016
dc.date.submitted 2016-07-19
dc.identifier Univerzitní knihovna ( studovna) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/65508
dc.description.abstract Tato práce je v první části věnována obecnému popisu pesticidů, jejich rozdělení a výskytu v potravinách. Obsahuje také popis jednotlivých metod, které se v dnešní době nejvíce používají ke zjištění kvality a kvantity pesticidů v potravinách. Další část práce je zaměřena na experimentální stanovení vybraných pesticidů v čajích a porovnání jejich obsahu při použití vody a metanolu jako extrakčního činidla. Z obou typů extraktů byly pesticidy izolovány technikou QuEChERS a analyzovány s využitím kapalinové chromatografie se spektrofotometrickou detekcí. cze
dc.format 51 s. cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Práce není přístupná
dc.subject pesticidy cze
dc.subject čaj cze
dc.subject QuEChERS cze
dc.subject kapalinová chromatografie cze
dc.subject pesticides eng
dc.subject tea eng
dc.subject liquid chromatography eng
dc.title Stanovení pesticidů v potravinách cze
dc.title.alternative Determination of pesticides in foodstuffs eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2016-08-24
dc.description.abstract-translated The first part of this thesis deals with general description of pesticides, their distribution and occurrence in foodstuffs. It also contains a description of methods that are nowadays mostly used to determine the quality and quantity of pesticides in foodstuffs. Next part of the thesis is focused on experimental determination of selected pesticides in teas and comparison of their amount when water and methanol were used as extraction agents. The isolation of pesticides from that extracts was performed by using QuEChERS technique and analyzed using liquid chromatography with spectrophotometric detection. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D35513
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.identifier.stag 30693
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet