Technologie výroby cideru a jeho význam v potravinářství
Bakalářská práceOmezený přístupDatum publikování
2016
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Tato bakalářská práce popisuje výrobu zkvašeného jablečného moštu ve světě známého jako cider. V první části práci jsou diskutovány některé odlišnosti tohoto nápoje od běžně konzumovaných nápojů. Jsou zde uvedeny základní chemické látky, které jsou obsaženy ve výchozí surovině - v jablkách. Další část práce popisuje sled technologických kroků při výrobě uvedeného nápoje.
Rozsah stran
34 s.
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Práce není přístupná
Název akce
ISBN
Studijní obor
Hodnocení a analýza potravin
Studijní program
Chemie a technologie potravin
Signatura tištěné verze
D35500
Umístění tištěné verze
Univerzitní knihovna (studovna)
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
cider, výroba cideru, složení jablek, kvašení, cider, cider-making process, apple composition, fermentation