Digitální knihovnaUPCE
 

Akrylamid v kávě a kávovinách

Bakalářská práce
Náhled

Datum publikování

2016

Vedoucí práce

Oponent

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Práce se věnuje kávě, kávovinám, jejich tradičnímu způsobu pražení a pražení kávy za nižších teplot. Další část je věnována vzniku akrylamidu při procesu pražení, jeho zdravotním rizikům a možnostem jeho eliminace. Je zde popsán i vliv přípravy kávy na obsah akrylamidu.

Rozsah stran

49 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Práce není přístupná

Název akce

ISBN

Studijní obor

Hodnocení a analýza potravin

Studijní program

Chemie a technologie potravin

Signatura tištěné verze

D35514

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (studovna)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

káva, kávoviny, pražení, akrylamid, coffee, coffee substitutes, roasting, acrylamide

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced