dc.contributor.advisor |
Adam, Martin |
|
dc.contributor.author |
Hrašková, Valérie
|
|
dc.date.accessioned |
2016-09-02T04:23:44Z |
|
dc.date.available |
2016-09-02T04:23:44Z |
|
dc.date.issued |
2016 |
|
dc.date.submitted |
2016-07-12 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/65503 |
|
dc.description.abstract |
Práce se věnuje kávě, kávovinám, jejich tradičnímu způsobu pražení a pražení kávy za nižších teplot. Další část je věnována vzniku akrylamidu při procesu pražení, jeho zdravotním rizikům a možnostem jeho eliminace. Je zde popsán i vliv přípravy kávy na obsah akrylamidu. |
cze |
dc.format |
49 s. |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Práce není přístupná |
|
dc.subject |
káva |
cze |
dc.subject |
kávoviny |
cze |
dc.subject |
pražení |
cze |
dc.subject |
akrylamid |
cze |
dc.subject |
coffee |
eng |
dc.subject |
coffee substitutes |
eng |
dc.subject |
roasting |
eng |
dc.subject |
acrylamide |
eng |
dc.title |
Akrylamid v kávě a kávovinách |
cze |
dc.title.alternative |
Acrylamide in Coffee and Coffee Substitutes |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2016-08-23 |
|
dc.description.abstract-translated |
This work deals with the coffee, coffee substitutes and their roasting by traditional method and also by low temperature roasting method. Another part is dedicated to acrylamide formation during the roasting process, its health risks and possibilities of prevention or post process elimination of acrylamide. There is also described the effect of the coffee preparation way on the acrylamide content. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D35514 |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.identifier.stag |
30681 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |