Bílkoviny cereálií

Show simple item record

dc.contributor.advisor Hájek, Tomáš
dc.contributor.author Podlipná, Klára
dc.date.accessioned 2016-09-02T04:23:43Z
dc.date.available 2016-09-02T04:23:43Z
dc.date.issued 2016
dc.date.submitted 2016-07-18
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna)
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/65500
dc.description.abstract Tato bakalářská práce se zabývá bílkovinami vyskytující se v různých typech cereálií. V práci jsou nejprve vyjmenovány a popsány druhy cereálií i jejich charakteristické bílkoviny. Poté jsou studovány vlastnosti bílkovin a to, zda tyto bílkoviny svým aminokyselinovým složením tvoří lepek. V druhé kapitole jsou vyjmenovány a vysvětleny jednotlivé metody stanovení bílkovin. Nejpoužívanější metodou pro charakterizace bílkovin je vysokoúčinná kapalinová chromatografie. cze
dc.format 47 s.
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Práce není přístupná
dc.subject bílkoviny cze
dc.subject cereálie cze
dc.subject lepek cze
dc.subject stanovení bílkovin cze
dc.subject proteins eng
dc.subject cereals eng
dc.subject gluten eng
dc.subject protein determination eng
dc.title Bílkoviny cereálií cze
dc.title.alternative Proteins in cereals eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2016-08-24
dc.description.abstract-translated This thesis is focuses on cereal proteins. Species of cereals and their protein composition are described in first part of the thesis. The chemical properties of proteins were studied and what types of protein create gluten was investigated. Methods for determination of proteins in cereal are explained in the second part of this thesis. The most widely used method for characterization of proteins is High Performance Liquid Chromatography. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D35503
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.identifier.stag 30447
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account