dc.contributor.advisor |
Hájek, Tomáš |
|
dc.contributor.author |
Podlipná, Klára
|
|
dc.date.accessioned |
2016-09-02T04:23:43Z |
|
dc.date.available |
2016-09-02T04:23:43Z |
|
dc.date.issued |
2016 |
|
dc.date.submitted |
2016-07-18 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/65500 |
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce se zabývá bílkovinami vyskytující se v různých typech cereálií. V práci jsou nejprve vyjmenovány a popsány druhy cereálií i jejich charakteristické bílkoviny. Poté jsou studovány vlastnosti bílkovin a to, zda tyto bílkoviny svým aminokyselinovým složením tvoří lepek. V druhé kapitole jsou vyjmenovány a vysvětleny jednotlivé metody stanovení bílkovin. Nejpoužívanější metodou pro charakterizace bílkovin je vysokoúčinná kapalinová chromatografie. |
cze |
dc.format |
47 s. |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Práce není přístupná |
|
dc.subject |
bílkoviny |
cze |
dc.subject |
cereálie |
cze |
dc.subject |
lepek |
cze |
dc.subject |
stanovení bílkovin |
cze |
dc.subject |
proteins |
eng |
dc.subject |
cereals |
eng |
dc.subject |
gluten |
eng |
dc.subject |
protein determination |
eng |
dc.title |
Bílkoviny cereálií |
cze |
dc.title.alternative |
Proteins in cereals |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2016-08-24 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis is focuses on cereal proteins. Species of cereals and their protein composition are described in first part of the thesis. The chemical properties of proteins were studied and what types of protein create gluten was investigated. Methods for determination of proteins in cereal are explained in the second part of this thesis. The most widely used method for characterization of proteins is High Performance Liquid Chromatography. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D35503 |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.identifier.stag |
30447 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |