Produkce tenzidů různými mikroorganismy
Bakalářská práceOmezený přístupDatum publikování
2016
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Práce je věnována stručné charakterizaci biotenzidů, jejich vlastnostem, chemické struktuře a rozdělení. Zabývá se nejvýznamnějšími druhy mikroorganismů produkujících biotenzidy a zaměřuje se na možnosti využití jednotlivých skupin biotenzidů v různých průmyslových odvětvích, zejména v potravinářském a farmaceutickém průmyslu.
Rozsah stran
53 s.
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Práce není přístupná
Název akce
ISBN
Studijní obor
Hodnocení a analýza potravin
Studijní program
Chemie a technologie potravin
Signatura tištěné verze
D35502
Umístění tištěné verze
Univerzitní knihovna (studovna)
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
biotenzidy, glykolipidy, lipopeptidy, polymerní biotenzidy, Bacillus, Candida, biosurfactants, glycolipids, lipopetides, polymeric biosurfactants, Bacillus, Candida