Digitální knihovnaUPCE
 

Produkce tenzidů různými mikroorganismy

Bakalářská práce
Náhled

Datum publikování

2016

Vedoucí práce

Oponent

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Práce je věnována stručné charakterizaci biotenzidů, jejich vlastnostem, chemické struktuře a rozdělení. Zabývá se nejvýznamnějšími druhy mikroorganismů produkujících biotenzidy a zaměřuje se na možnosti využití jednotlivých skupin biotenzidů v různých průmyslových odvětvích, zejména v potravinářském a farmaceutickém průmyslu.

Rozsah stran

53 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Práce není přístupná

Název akce

ISBN

Studijní obor

Hodnocení a analýza potravin

Studijní program

Chemie a technologie potravin

Signatura tištěné verze

D35502

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (studovna)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

biotenzidy, glykolipidy, lipopeptidy, polymerní biotenzidy, Bacillus, Candida, biosurfactants, glycolipids, lipopetides, polymeric biosurfactants, Bacillus, Candida

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced