Produkce tenzidů různými mikroorganismy
Bakalářská práceDatum publikování
2016
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Práce je věnována stručné charakterizaci biotenzidů, jejich vlastnostem, chemické struktuře a rozdělení. Zabývá se nejvýznamnějšími druhy mikroorganismů produkujících biotenzidy a zaměřuje se na možnosti využití jednotlivých skupin biotenzidů v různých průmyslových odvětvích, zejména v potravinářském a farmaceutickém průmyslu.
Rozsah stran
53 s.
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Práce není přístupná
Název akce
ISBN
Studijní obor
Hodnocení a analýza potravin
Studijní program
Chemie a technologie potravin
Signatura tištěné verze
D35502
Umístění tištěné verze
Univerzitní knihovna (studovna)
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
biotenzidy, glykolipidy, lipopeptidy, polymerní biotenzidy, Bacillus, Candida, biosurfactants, glycolipids, lipopetides, polymeric biosurfactants, Bacillus, Candida