dc.contributor.advisor |
Červenka, Libor |
|
dc.contributor.author |
Franzeová, Martina
|
|
dc.date.accessioned |
2016-09-02T04:23:38Z |
|
dc.date.available |
2016-09-02T04:23:38Z |
|
dc.date.issued |
2016 |
|
dc.date.submitted |
2016-08-11 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/65491 |
|
dc.description.abstract |
První část této práce se zabývá problematikou výroby vína, zákonů, které musí vinaři a
pěstitelé vinné révy dodržovat. Další část popisuje jednotlivé chemické látky obsažené ve
víně a metody jejich detekce. Experimentální část popisuje cyklickou voltametrii a možnost
využití této metody pro rozlišení jednotlivých odrůd. Jako pracovní elektroda byla použita
pastová uhlíková elektroda. |
cze |
dc.format |
50 s. |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
|
dc.subject |
pravost |
cze |
dc.subject |
falšování |
cze |
dc.subject |
složení vína |
cze |
dc.subject |
uhlíková pastová elektroda |
cze |
dc.subject |
elektrochemie |
cze |
dc.subject |
authenticity |
eng |
dc.subject |
adulteration |
eng |
dc.subject |
composition of wine |
eng |
dc.subject |
carbon paste electrode |
eng |
dc.subject |
electrochemistry |
eng |
dc.title |
Analytické metody použité při odhalování identity vína |
cze |
dc.title.alternative |
Analytical approaches for determination of the grape wine origin |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2016-08-23 |
|
dc.description.abstract-translated |
The first part deals with the production of wine, laws that must winemakers and wine
growers follow. The next section describes the various chemical substances contained in
wine, and methods for their detection. The experimental part desribes the cyclis voltammetry
and the possibility of using this method to distinquish between varieties. As a working
electrode was used paste carbon electrode. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D35517 |
cze |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.identifier.stag |
27728 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |