Analytické metody použité při odhalování identity vína

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Červenka, Libor
dc.contributor.author Franzeová, Martina
dc.date.accessioned 2016-09-02T04:23:38Z
dc.date.available 2016-09-02T04:23:38Z
dc.date.issued 2016
dc.date.submitted 2016-08-11
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/65491
dc.description.abstract První část této práce se zabývá problematikou výroby vína, zákonů, které musí vinaři a pěstitelé vinné révy dodržovat. Další část popisuje jednotlivé chemické látky obsažené ve víně a metody jejich detekce. Experimentální část popisuje cyklickou voltametrii a možnost využití této metody pro rozlišení jednotlivých odrůd. Jako pracovní elektroda byla použita pastová uhlíková elektroda. cze
dc.format 50 s. cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Pouze v rámci univerzity
dc.subject pravost cze
dc.subject falšování cze
dc.subject složení vína cze
dc.subject uhlíková pastová elektroda cze
dc.subject elektrochemie cze
dc.subject authenticity eng
dc.subject adulteration eng
dc.subject composition of wine eng
dc.subject carbon paste electrode eng
dc.subject electrochemistry eng
dc.title Analytické metody použité při odhalování identity vína cze
dc.title.alternative Analytical approaches for determination of the grape wine origin eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2016-08-23
dc.description.abstract-translated The first part deals with the production of wine, laws that must winemakers and wine growers follow. The next section describes the various chemical substances contained in wine, and methods for their detection. The experimental part desribes the cyclis voltammetry and the possibility of using this method to distinquish between varieties. As a working electrode was used paste carbon electrode. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D35517 cze
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.identifier.stag 27728
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet