Stanovení vybraných látek v různých stádiích kvasného procesu medoviny

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Řezková, Soňa
dc.contributor.author Melicharová, Šárka
dc.date.accessioned 2016-06-09T12:41:41Z
dc.date.available 2016-06-09T12:41:41Z
dc.date.issued 2016
dc.date.submitted 2016-05-24
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/64569
dc.description.abstract Cílem této diplomové práce bylo stanovení ethanolu, sacharidů a 5-hydroxymethylfurfuralu v různých stádiích kvasného procesu medoviny pomocí separačních technik. Obsah ethanolu byl stanoven pomocí plynové chromatografie s plamenově ionizačním detektorem. Pro stanovení sacharidů byla využita kapalinová chromatografie ve spojení s refraktometrickým detektorem a pro stanovení 5-hydroxymethylfurfuralu micelární elektrokinetická kapilární chromatografie. Tyto látky byly analyzovány během kvašení u tří medovin získaných od včelařů. Vzorky jednotlivých medovin byly odebírány přibližně každý druhý den v průběhu kvašení. cze
dc.format 66 s. cze
dc.format.extent 2196149 bytes
dc.format.mimetype application/pdf
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Práce není přístupná
dc.subject medovina cze
dc.subject ethanol cze
dc.subject sacharidy cze
dc.subject 5-hydroxymethylfurfural cze
dc.subject plynová chromatografie cze
dc.subject kapalinová chromatografie cze
dc.subject micelární elektrokinetická kapilární elektroforéza cze
dc.subject mead eng
dc.subject saccharides eng
dc.subject gas chromatography eng
dc.subject liquid chromatography eng
dc.subject micellar electrokinetic capillary chromatography eng
dc.title Stanovení vybraných látek v různých stádiích kvasného procesu medoviny cze
dc.title.alternative Determination of selected substances in different stages of fermentation proces of mead eng
dc.type diplomová práce cze
dc.contributor.referee Česla, Petr
dc.date.accepted 2016-06-07
dc.description.abstract-translated The aim of this thesis was the determination of ethanol, saccharides and 5-hydroxymethylfurfural in various stages of fermentation of mead using separation techniques. The content of ethanol was measured by gas chromatography with a flame ionization detector. Liquid chromatography with refractive index detector was used for the determination of saccharides and micellar electrokinetic capillary chromatography was employed for the analysis of 5-hydroxymethylfurfural. These compounds were analyzed during fermentation of three meads acquired from beekeepers. Samples of each meads were collected approximately every second day during fermentation. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D35488
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.identifier.stag 30698
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet