Digitální knihovnaUPCE
 

Stanovení vybraných látek v různých stádiích kvasného procesu medoviny

Diplomová práceOmezený přístup
Náhled

Datum publikování

2016

Vedoucí práce

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Cílem této diplomové práce bylo stanovení ethanolu, sacharidů a 5-hydroxymethylfurfuralu v různých stádiích kvasného procesu medoviny pomocí separačních technik. Obsah ethanolu byl stanoven pomocí plynové chromatografie s plamenově ionizačním detektorem. Pro stanovení sacharidů byla využita kapalinová chromatografie ve spojení s refraktometrickým detektorem a pro stanovení 5-hydroxymethylfurfuralu micelární elektrokinetická kapilární chromatografie. Tyto látky byly analyzovány během kvašení u tří medovin získaných od včelařů. Vzorky jednotlivých medovin byly odebírány přibližně každý druhý den v průběhu kvašení.

Rozsah stran

66 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Práce není přístupná

Název akce

ISBN

Studijní obor

Hodnocení a analýza potravin

Studijní program

Chemie a technologie potravin

Signatura tištěné verze

D35488

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (studovna)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

medovina, ethanol, sacharidy, 5-hydroxymethylfurfural, plynová chromatografie, kapalinová chromatografie, micelární elektrokinetická kapilární elektroforéza, mead, saccharides, gas chromatography, liquid chromatography, micellar electrokinetic capillary chromatography

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced