Digitální knihovnaUPCE
 

Vliv průběhu sladování ječmene na obsah vybraných fenolických látek

Diplomová práce
Náhled

Datum publikování

2016

Vedoucí práce

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Cílem této diplomové práce bylo stanovení zastoupení jednotlivých fenolických látek v extraktech připravených z ječmene a sladu a sledování jejich změny v průběhu sladování. Fenolické látky byly analyzovány pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie ve spojení s hmotnostním spektrometrem. Dále byla stanovena antioxidační aktivita jednotlivých extraktů a celkový obsah fenolických látek s využitím spektrofotometrických technik. Výsledky těchto spektrofotometrických metod byly následně porovnány s výsledky z kapalinové chromatografie.

Rozsah stran

86 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Práce není přístupná

Název akce

ISBN

Studijní obor

Hodnocení a analýza potravin

Studijní program

Chemie a technologie potravin

Signatura tištěné verze

D35489

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (studovna)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

ječmen, fenolické látky, slad, sladování, kapalinová chromatografie, hmotnostní spektrometrie, antioxidační kapacita, extrakce, barley, phenolic compounds, malt, malting, liquid chromatography, mass spectrometry, antioxidant capacity, extraction

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced