Digitální knihovnaUPCE
 

Vliv teploty na obsah vitamínů řady B v mouce a droždí

Diplomová práce
Náhled

Datum publikování

2016

Vedoucí práce

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Diplomová práce se zabývá vitamíny skupiny B obsaženými v mouce a droždí. Teoretická část této práce je věnována technologii výroby mouk a droždí. Dále je zde popsáno složení mouky a droždí a možnosti stanovení jednotlivých složek. Experimentální část je zaměřena na optimalizaci separace vitamínů řady B pomocí kapalinové chromatografie a na optimalizaci přípravy vzorku k analýze. Vybrané podmínky byly použity na stanovení vitamínů skupiny B v pekařském droždí a také byl sledován vliv teploty na obsah jednotlivých vitamínů.

Rozsah stran

65 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Práce není přístupná

Název akce

ISBN

Studijní obor

Hodnocení a analýza potravin

Studijní program

Chemie a technologie potravin

Signatura tištěné verze

D35470

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (studovna)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

mouka, droždí, kapalinová chromatografie, vitamíny skupiny B, flour, yeast, liquid chromatography, vitamins group B

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced