Digitální knihovnaUPCE
 

Analýza polyfenolických látek v superpotravinách III

Diplomová práceOmezený přístup
Náhled

Datum publikování

2016

Vedoucí práce

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Tato práce je zaměřena na analýzu polyfenolických látek ve vybraných vzorcích superpotravin. V teoretické části jsou charakterizovány analyzované superpotraviny (borůvky, med, quinoa, stévie, zázvor), další kapitoly jsou věnovány extrakčním technikám, kapalinové chromatografii a konkrétním aplikacím analýzy superpotravin zkoumaných v této práci. V praktické části byly provedeny optimalizace přípravy vzorků před analýzou polyfenolických látek a jejich stanovení pomocí HPLC s coulometrickou detekcí a 2D-HPLC se spektrofotometrickou detekcí.

Rozsah stran

64 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Práce není přístupná

Název akce

ISBN

Studijní obor

Hodnocení a analýza potravin

Studijní program

Chemie a technologie potravin

Signatura tištěné verze

D35496

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (studovna)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

superpotraviny, polyfenolické látky, borůvky, med, quinoa, stévie, zázvor, HPLC, 2D-HPLC, superfoods, polyphenolic compounds, blueberries, honey, quinoa, stevia, ginger

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced