Výskyt mikroorganismů v biopotravinách a sledování teplotního vlivu při výrobě raw potravin

Show simple item record

dc.contributor.advisor Brožková, Iveta
dc.contributor.author Michálková, Kateřina
dc.date.accessioned 2016-06-09T12:41:19Z
dc.date.available 2016-06-09T12:41:19Z
dc.date.issued 2016
dc.date.submitted 2016-05-20
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna)
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/64552
dc.description.abstract Jedním z faktorů hodnotící kvalitu potraviny je stupeň mikrobiálního znečištění. Práce je věnována výskytu mikroorganismů v biopotravinách a minimálně tepelně opracovaných potravinách. Teoretická část se zabývá problematikou alternativních směrů výživy, zejména vitariánstvím a konzumací biopotravin. Dále jsou popsány suroviny, ze kterých byly vyrobeny ,,raw" sušenky, a představeny skupiny mikroorganismů, které byly zkoumány mikrobiologickým rozborem. V experimentální části je popsána výroba ,,raw" sušenek, postup při mikrobiologickém a molekulárně-biologickým vyšetření. V práci je sledován vliv teploty na výskyt mikroorganismů. Získané výsledky jsou diskutovány s odbornou literaturou. cze
dc.format 101 s.
dc.format.extent 4281945 bytes
dc.format.mimetype application/pdf
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Práce není přístupná
dc.subject biopotraviny cze
dc.subject vitariánství cze
dc.subject raw sušenky cze
dc.subject mikrobiologie cze
dc.subject organic foods eng
dc.subject raw food eng
dc.subject raw biscuits eng
dc.subject microbiology eng
dc.title Výskyt mikroorganismů v biopotravinách a sledování teplotního vlivu při výrobě raw potravin cze
dc.title.alternative Occurrence of microorganisms in organic food and monitoring the influence of temperature in the production of raw food eng
dc.type diplomová práce cze
dc.contributor.referee Moťková, Petra
dc.date.accepted 2016-06-07
dc.description.abstract-translated One of the factors that asses the quality of the food is the degree of microbial contamination. The work is concern to the occurance of microorganism in organic foods and to minimally heat-treated foods. The theoretical part deals with the alternative movements of nutrition, particularly raw food vegan diet and consuming of organic food. Further food ingredients for the preparation of raw biscuits, and microorganisms of interest were described in introduction. In experimental part, raw biscuits were prepared by drying at different temperature followed by microbiological and molecular-biological ivestigations. The influence of different drying temperature on the microorganism´s occurrence was observed. The results were discussed with literature. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D35476
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.identifier.stag 30298
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account