Stabilita kvercetinu v celulózovém materiálu

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Červenka, Libor
dc.contributor.author Tyemnyák, Tomáš
dc.date.accessioned 2016-06-09T12:41:11Z
dc.date.available 2016-06-09T12:41:11Z
dc.date.issued 2016
dc.date.submitted 2016-05-13
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna)
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/64546
dc.description.abstract Teoretická část diplomové práce je soustředěna na chemické, fyzikální a biologické vlastnosti kvercetinu patřícího mezi bioflavonoidy. Další část popisuje jeho zdravotní účinky dopad na lidský organismus. V této práci je také za pomoci několika vědeckých publikací charakterizována stabilita kvercetinu za různých podmínek, mezi které patří teplota, pH a relativní vlhkost. Experimentální část je věnována stabilitě kvercetinu absorbovaného v celulózovém materiálu za různých skladovacích podmínek. cze
dc.format 97 s.
dc.format.extent 2737692 bytes
dc.format.mimetype application/pdf
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Práce není přístupná
dc.subject kvercetin cze
dc.subject chemické, fyzikální a biologické vlastnosti cze
dc.subject zdravotní účinek cze
dc.subject stabilita a UV-VIS spektrofotometrie cze
dc.subject quercetin eng
dc.subject chemical, physical and biological properties eng
dc.subject health effects eng
dc.subject stability and UV-VIS spectrophotometry eng
dc.title Stabilita kvercetinu v celulózovém materiálu cze
dc.title.alternative Stability of quercetin in celulose material eng
dc.type diplomová práce cze
dc.contributor.referee Sýs, Milan
dc.date.accepted 2016-06-06
dc.description.abstract-translated The theoretical part of the master´s thesis is focused on the chemical, physical and biological properties of quercetin which belongs to a bioflavonoid family. The next section describes the health effects and the impact on the human organism. This work is also based on a number of scientific publications describing the stability of quercetin at different storage conditions, including temperature, pH and relative humidity. The experimental part is devoted to the stability of quercetin absorbed in the cellulosic material stored at different conditions. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D35471
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.identifier.stag 30186
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet