dc.contributor.advisor |
Červenka, Libor |
|
dc.contributor.author |
Tyemnyák, Tomáš
|
|
dc.date.accessioned |
2016-06-09T12:41:11Z |
|
dc.date.available |
2016-06-09T12:41:11Z |
|
dc.date.issued |
2016 |
|
dc.date.submitted |
2016-05-13 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/64546 |
|
dc.description.abstract |
Teoretická část diplomové práce je soustředěna na chemické, fyzikální a biologické vlastnosti kvercetinu patřícího mezi bioflavonoidy. Další část popisuje jeho zdravotní účinky dopad na lidský organismus. V této práci je také za pomoci několika vědeckých publikací charakterizována stabilita kvercetinu za různých podmínek, mezi které patří teplota, pH a relativní vlhkost. Experimentální část je věnována stabilitě kvercetinu absorbovaného v celulózovém materiálu za různých skladovacích podmínek. |
cze |
dc.format |
97 s. |
|
dc.format.extent |
2737692 bytes |
|
dc.format.mimetype |
application/pdf |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Práce není přístupná |
|
dc.subject |
kvercetin |
cze |
dc.subject |
chemické, fyzikální a biologické vlastnosti |
cze |
dc.subject |
zdravotní účinek |
cze |
dc.subject |
stabilita a UV-VIS spektrofotometrie |
cze |
dc.subject |
quercetin |
eng |
dc.subject |
chemical, physical and biological properties |
eng |
dc.subject |
health effects |
eng |
dc.subject |
stability and UV-VIS spectrophotometry |
eng |
dc.title |
Stabilita kvercetinu v celulózovém materiálu |
cze |
dc.title.alternative |
Stability of quercetin in celulose material |
eng |
dc.type |
diplomová práce |
cze |
dc.contributor.referee |
Sýs, Milan |
|
dc.date.accepted |
2016-06-06 |
|
dc.description.abstract-translated |
The theoretical part of the master´s thesis is focused on the chemical, physical and biological properties of quercetin which belongs to a bioflavonoid family. The next section describes the health effects and the impact on the human organism. This work is also based on a number of scientific publications describing the stability of quercetin at different storage conditions, including temperature, pH and relative humidity. The experimental part is devoted to the stability of quercetin absorbed in the cellulosic material stored at different conditions. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D35471 |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.identifier.stag |
30186 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |