dc.contributor.advisor |
Adam, Martin |
|
dc.contributor.author |
Hrušková, Martina
|
|
dc.date.accessioned |
2016-06-09T12:41:05Z |
|
dc.date.available |
2016-06-09T12:41:05Z |
|
dc.date.issued |
2016 |
|
dc.date.submitted |
2016-01-26 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/64542 |
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce se zabývá identifikací těkavých, především sirných sloučenin, obsažených ve vzorcích rostlinného původu. Zaměřuje se na extrakční metodu HSSE s následnou identifikací analytů na GC-ECD a GC-MS. V praktické části práce je realizována optimalizace extrakčních podmínek pro HSSE s využitím Plackett-Burmanova návrhu experimentu a CCD. |
cze |
dc.format |
77 s. |
cze |
dc.format.extent |
2643377 bytes |
|
dc.format.mimetype |
application/pdf |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Práce není přístupná |
|
dc.subject |
HSSE |
cze |
dc.subject |
GC-ECD |
cze |
dc.subject |
GC - MS |
cze |
dc.subject |
sirné sloučeniny |
cze |
dc.subject |
těkavé látky |
cze |
dc.subject |
sulphur compounds |
eng |
dc.subject |
volatile substances |
eng |
dc.title |
Analýza silic v rostlinných vzorcích s využitím sorpční extrakce na míchadélku |
cze |
dc.title.alternative |
Analysis of Essential Oils in Plant Samples by Means of Stir-bar Sorptive Extraction |
eng |
dc.type |
diplomová práce |
cze |
dc.contributor.referee |
Bajer, Tomáš |
cze |
dc.date.accepted |
2016-06-07 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis deals with the identification of volatile, especially sulphur compounds in plant samples. It is focused on the HSSE extraction method followed by detection of analytes by GC-ECD and GC-MS. In the experimental part optimization of extraction conditions for HSSE is realised using Plackett-Burman design of experiment and CCD. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D35495 |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.identifier.stag |
27658 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |