Digitální knihovnaUPCE
 

Studie výskytu Arcobacter spp. v prostředí a vlivy působící na jejich přežívání

Disertační práceOmezený přístup

Abstrakt

Disertační práce se zabývá patogenními bakterie rodu Arcobacter. Práce shrnuje poznatky o těchto bakteriích, jejich historii, charakterizaci, výskytu, a i o onemocnění, která mohou způsobovat. Cílem vědecké práce byla optimalizace metody pro úspěšné izolování arkobakterů z nejrůznějších vzorků. Dále byly zkoumány a popisovány různorodé chemické a fyzikálně chemické vlivy, které mohou ovlivňovat přežívání arkobakterů v prostředí. Konkrétně se jednalo o experimenty zahrnující vliv vysychání, vliv desinfekčních sloučenin, vliv antibiotik a přírodních látek, stejně jako přežívání ve vybraných nápojích a modelové simulaci žaludku. Práce je souhrnem problematiky výskytu a přežívání Arcobacter spp. v prostředí a za různých podmínek.

Rozsah stran

181 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

práce není přístupná

Název akce

ISBN

Studijní obor

Analytická chemie

Studijní program

Analytická chemie

Signatura tištěné verze

D33730

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (studovna)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

arcobacter spp., campylobacter spp., patogenní bakterie, vysychání, desinfekční sloučeniny, antibiotika, přírodní extrakty, pivo, model žaludku, inhibice, inaktivace bakterií, přežívání arkobakterů, campylobacter spp., pathogenic bacteria, desiccation, disinfectants, antibiotics, natural extracts, beer, stomach model, inhibition, inactivation of bacteria, survival of arcobacters

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced