Gastronomie v Pardubickém kraji

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Hloušková, Zuzana cze
dc.contributor.author Sedláčková, Soňa
dc.date.accessioned 2016-04-25T16:08:57Z cze
dc.date.available 2016-04-25T16:08:57Z cze
dc.date.issued 2016
dc.date.submitted 2015-06-30 cze
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/64054 cue
dc.description.abstract Má práce se zaměří na zkoumání gastronomie v Pardubickém kraji. Návštěvou několika restaurací a svým nezúčastněným pozorováním se zaměřím na stravovací návyky hostů, dotýkám se i zdravé výživy a dietetiky. Dále se zmíním o kulturních aspektech stravování a rozeberu úlohu jídla z pohledu antropologie. Ve své práci chci také nastínit historii gastronomie až po současnost. Dále se má práce zaměří na etiketu stolování, provedu analýzu jídelního lístku, chtěla bych zmínit tradiční jídla, nápoje a jejich konzumaci pro Českou Republiku. cze
dc.format 38 s. cze
dc.format.extent 1719329 bytes cze
dc.format.mimetype application/pdf cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení
dc.subject gastronomie cze
dc.subject jídlo cze
dc.subject zdravá výživa cze
dc.subject dietetika cze
dc.subject restaurace cze
dc.subject hosté cze
dc.subject etiketa cze
dc.subject stolování cze
dc.subject jídelní lístky cze
dc.subject tradiční jídla cze
dc.subject gastronomy eng
dc.subject food eng
dc.subject healthy food eng
dc.subject dietetics eng
dc.subject restaurant eng
dc.subject guests eng
dc.subject etiquette eng
dc.subject dining eng
dc.subject menus eng
dc.subject traditional dishes eng
dc.title Gastronomie v Pardubickém kraji cze
dc.title.alternative Gastronomy in the Pardubice region eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.contributor.referee Ryška, Tomáš cze
dc.date.accepted 2016-01-26 cze
dc.description.abstract-translated My work focuses on the exploration of gastronomy in the Pardubice region. I will visit several restaurants and I will observed, I will focus on the eating habits of guests and I will talk about nutrition and dietetics. I mention the cultural aspects of food and will discuss the role of food from the perspective of anthropology. In my work, I will also outline the history of gastronomy to the present. Further work has focus on dining etiquette. I will analyze the menu, I would like to mention about traditional meals, drinks and their consumption for the Czech Republic. eng
dc.description.department Katedra sociálních věd cze
dc.thesis.degree-discipline Sociální antropologie cze
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta filozofická cze
dc.identifier.signature D33951 cze
dc.thesis.degree-program Sociologie cze
dc.description.defence Studentka představila svou bakalářskou práci na téma Gastronomie v Pardubickém kraji.Následovalo přečtení posudků oponenta a školitele. Studentka se vyjádřila k připomínkám. Součástí obhajoby bylo promítnutí absolventského filmu a diskuze nad ním. cze
dc.identifier.stag 27600 cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet