dc.contributor.advisor |
Hloušková, Zuzana |
cze |
dc.contributor.author |
Sedláčková, Soňa
|
|
dc.date.accessioned |
2016-04-25T16:08:57Z |
cze |
dc.date.available |
2016-04-25T16:08:57Z |
cze |
dc.date.issued |
2016 |
|
dc.date.submitted |
2015-06-30 |
cze |
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/64054 |
cue |
dc.description.abstract |
Má práce se zaměří na zkoumání gastronomie v Pardubickém kraji. Návštěvou několika restaurací a svým nezúčastněným pozorováním se zaměřím na stravovací návyky hostů, dotýkám se i zdravé výživy a dietetiky. Dále se zmíním o kulturních aspektech stravování a rozeberu úlohu jídla z pohledu antropologie. Ve své práci chci také nastínit historii gastronomie až po současnost. Dále se má práce zaměří na etiketu stolování, provedu analýzu jídelního lístku, chtěla bych zmínit tradiční jídla, nápoje a jejich konzumaci pro Českou Republiku. |
cze |
dc.format |
38 s. |
cze |
dc.format.extent |
1719329 bytes |
cze |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
gastronomie |
cze |
dc.subject |
jídlo |
cze |
dc.subject |
zdravá výživa |
cze |
dc.subject |
dietetika |
cze |
dc.subject |
restaurace |
cze |
dc.subject |
hosté |
cze |
dc.subject |
etiketa |
cze |
dc.subject |
stolování |
cze |
dc.subject |
jídelní lístky |
cze |
dc.subject |
tradiční jídla |
cze |
dc.subject |
gastronomy |
eng |
dc.subject |
food |
eng |
dc.subject |
healthy food |
eng |
dc.subject |
dietetics |
eng |
dc.subject |
restaurant |
eng |
dc.subject |
guests |
eng |
dc.subject |
etiquette |
eng |
dc.subject |
dining |
eng |
dc.subject |
menus |
eng |
dc.subject |
traditional dishes |
eng |
dc.title |
Gastronomie v Pardubickém kraji |
cze |
dc.title.alternative |
Gastronomy in the Pardubice region |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.contributor.referee |
Ryška, Tomáš |
cze |
dc.date.accepted |
2016-01-26 |
cze |
dc.description.abstract-translated |
My work focuses on the exploration of gastronomy in the Pardubice region. I will visit several restaurants and I will observed, I will focus on the eating habits of guests and I will talk about nutrition and dietetics. I mention the cultural aspects of food and will discuss the role of food from the perspective of anthropology. In my work, I will also outline the history of gastronomy to the present. Further work has focus on dining etiquette. I will analyze the menu, I would like to mention about traditional meals, drinks and their consumption for the Czech Republic. |
eng |
dc.description.department |
Katedra sociálních věd |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Sociální antropologie |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta filozofická |
cze |
dc.identifier.signature |
D33951 |
cze |
dc.thesis.degree-program |
Sociologie |
cze |
dc.description.defence |
Studentka představila svou bakalářskou práci na téma Gastronomie v Pardubickém kraji.Následovalo přečtení posudků oponenta a školitele. Studentka se vyjádřila k připomínkám. Součástí obhajoby bylo promítnutí absolventského filmu a diskuze nad ním. |
cze |
dc.identifier.stag |
27600 |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |