dc.date.accessioned |
2016-03-17T13:56:01Z |
|
dc.date.available |
2016-03-17T13:56:01Z |
|
dc.date.issued |
2015 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/61969 |
|
dc.description.abstract |
Navržená metodika popisuje postup při komplexní charakterizaci historických štukových maltovin, která následně vede k návrhu systému opravných malt pro jejich rekonstrukci. U nich jsou stanoveny vybrané parametry, které jsou pro porovnání vlastností významné a na základě nichž lze hodnotit kompatibilitu opravného zásahu a upřesnit složení opravné směsi. Kromě nich prakticky ověřuje navržený opravný systém; směsi hodnotí i z hlediska možnosti umělecko-řemeslného a technologického provedení vedeného v souladu s původním pojetím díla. Postup při návrhu opravných malt je rozdělen do dílčích fází:
-Průzkum historických štukových malt, nástroje a metody pro jejich charakterizaci
-Návrh složení opravné malty
-Stanovení kritérií hodnocení – materiálové charakteristiky opravných malt
-Optimalizace opravných malt z pohledu restaurátora |
cze |
dc.format |
16 s. |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice, Fakulta restaurování |
cze |
dc.rights |
bez omezení |
cze |
dc.subject |
malty |
cze |
dc.subject |
štuky |
cze |
dc.subject |
opravné malty |
cze |
dc.subject |
restaurování |
cze |
dc.title |
Postup při stanovení složení opravné malty pro opravu štukových děl |
cze |
dc.type |
Metodika |
cze |
dc.project.ID |
Ministerstvo kultury ČR/NAKI/DF11P01OVV027/Vybrané památkové postupy pro zkvalitnění péče o sochařské a stavební památky |
cze |
dc.relation.bitstream |
http://dk.upce.cz/bitstream/handle/10195/61969/cert-met-01-text.pdf?sequence=1&isAllowed=y |
|
dc.relation.bitstream |
http://dk.upce.cz/bitstream/handle/10195/61969/cert-met-01-priloha.pdf?sequence=2&isAllowed=y |
|
dc.relation.bitstream |
http://dk.upce.cz/bitstream/handle/10195/61969/cert-met-01-zprava.pdf?sequence=3&isAllowed=y |
|
dc.relation.bitstream |
http://dk.upce.cz/bitstream/handle/10195/61969/cert-met-01-osvedceni.pdf?sequence=4&isAllowed=y |
|