dc.contributor.advisor |
Kuckir, Martina |
cze |
dc.contributor.author |
Fabiánová, Andrea
|
|
dc.date.accessioned |
2015-09-27T10:41:36Z |
|
dc.date.available |
2015-09-27T10:41:36Z |
|
dc.date.issued |
2015 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (sklad) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/61596 |
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce pojednává o možnostech podávání stravy seniorům s Alzheimerovou demencí postiženým poruchami výživy. Jejím cílem bylo zjistit, jak pracovníci v přímé péči posuzují způsob podávání stravy klientům s tímto deficitem. Teoretická část se v úvodu zabývala charakteristikou onemocnění, jednotlivými fázemi Alzheimerovy demence a poruchami výživy v popsaných stádiích, následně je zaměřena na specifika připravované a podávané stravy u těchto seniorů, na kulturu stolování a možnosti využití doplňkové stravy.
Praktická část byla založena na kvantitativním výzkumu, který probíhal u pracovníků v sociálních službách v zařízení se zvláštním režimem, které pečuje výhradně o klienty s Alzheimerovou demencí. Ve výzkumu bylo použito dotazníkové šetření, jejíž výsledky jsou zinterpretovány. |
cze |
dc.format |
72 s. |
cze |
dc.format.extent |
816885 bytes |
cze |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
bez omezení |
cze |
dc.subject |
Alzheimerova demence |
cze |
dc.subject |
výživa |
cze |
dc.subject |
malnutrice |
cze |
dc.subject |
domov se zvláštním režimem |
cze |
dc.subject |
pracovníci v sociálních službách |
cze |
dc.subject |
Alzheimer's disease |
eng |
dc.subject |
nutrition |
eng |
dc.subject |
malnutrition |
eng |
dc.subject |
extraordinary-regime facility |
eng |
dc.subject |
social carer |
eng |
dc.title |
Výživa a způsob podávání stravy klientům s Alzheimerovou demencí
pohledem pracovníků přímé péče |
cze |
dc.title.alternative |
Nutrition and serving of food for retirees with Alzheimer illness with the view of direct care staff |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.contributor.referee |
Černohorská, Iveta |
cze |
dc.date.accepted |
2015 |
cze |
dc.description.abstract-translated |
The thesis deals with the possibility of feeding seniors diagnosed with Alzheimer's disease and with eating disorders. The main goal is to find out how social care workers assess the way meals are served to clients with these disorders. The theoretical part introduces the disease itself; the very next concern was of individual stages of Alzheimer's disease and nutrition disorders in these stages. Then it focuses on the specifics of mealpreparation, feeding seniors, the dining habits and the options of supplementary nutrition usage.
The practical part is based on the quantitative research. There was used a survey and the results were interpreted. In this survey took part the social carers from the extraordinary-regime facility, which takes care exclusively of people diagnosed with Alzheimer's disease. |
eng |
dc.description.department |
Katedra ošetřovatelství |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Všeobecná sestra |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta zdravotnických studií |
cze |
dc.identifier.signature |
D32871 |
|
dc.thesis.degree-program |
Ošetřovatelství |
cze |
dc.description.defence |
Hodnocení vedoucího: velmi dobře minus
Hodnocení oponenta: dobře
Doplňující otázky k obhajobě:
1. Z jakého důvodu jste plně nerespektovala doporučení Komise státní závěrečné zkoušky k přepracování závěrečné práce, konkrétně mám na mysli nedostatky v literatuře?
Obhajoba bakalářské práce s prezentací dobrá |
cze |
dc.identifier.stag |
28934 |
cze |
dc.date.embargo |
2015-08-21 |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |