dc.contributor.advisor |
Syrový, Tomáš |
cze |
dc.contributor.author |
Češek, David
|
|
dc.date.accessioned |
2015-09-27T10:40:53Z |
|
dc.date.available |
2015-09-27T10:40:53Z |
|
dc.date.issued |
2015 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/61559 |
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce se zabývá legislativním rámcem nových předpisů EU v designu potravinových obalů. Upozorňuje na nové legislativní nařízení EU platné od 13. 12. 2014 a z něj vyplívající omezení při tvorbě designu obalů. V jednotlivých bodech jsou definovány povinné prvky na obalech potravin s uvedením platných výjimek. Nad rámec platné legislativy je v práci zahrnuto označování výživových údajů, které nabývají platnost od 13. 12. 2016, pokud již nejsou uváděny vč. grafického uvádění referenčních hodnot příjmu. Zároveň je v práci podobně popsána problematika výživových a zdravotních tvrzení na obalech potravin. Práce se zabývá i označováním značek kvality potravin na trhu ČR v rámci platných vyhlášek a nařízení. V poslední části práce je souhrnný pohled do problematiky označování obalů dle zákona o obalech a platných předpisů. |
cze |
dc.format |
59 s. |
cze |
dc.format.extent |
1963772 bytes |
cze |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Práce není přístupná |
cze |
dc.subject |
EU legislation |
cze |
dc.subject |
Packaging Design |
cze |
dc.subject |
Health and Nutrition Claims |
cze |
dc.subject |
Mandatory information at Labelling of food products |
cze |
dc.subject |
potravinové obaly |
cze |
dc.subject |
legislativa EU |
cze |
dc.subject |
design obalů |
cze |
dc.subject |
zdravotní a výživová tvrzení na obalech |
cze |
dc.subject |
povinné informace na obalech potravin |
cze |
dc.title |
Značení na obalech potravin |
cze |
dc.title.alternative |
Labelling of food products |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2015 |
cze |
dc.description.abstract-translated |
The bachelor thesis deals with legislation, the new EU regulations on food packaging design. It explains the new legislative regulation in effect since 13.12.2014 and from the ensuing constraints when creating packaging design. They are defined as mandatory elements of food packaging including applicable exemptions. The work also includes in the labeling of nutritional information, which will enter into force from 13.12.2016. The next part describes nutrition and health claims on food packaging. It also includes the labeling of quality food brands in the Czech market under applicable regulations. The final part describes the issue of labeling of packages according to the Packaging Law and applicable regulations. |
eng |
dc.description.department |
Katedra polygrafie a fotofyziky |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Polygrafie |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D33389 |
cze |
dc.thesis.degree-program |
Polygrafie |
cze |
dc.description.defence |
ing. Jan Vališ, Ph.D. : Výživová tvrzení- kdo je definuji? Co znamená termín LIGHT? |
cze |
dc.identifier.stag |
27251 |
cze |
dc.date.embargo |
2035-07-17 |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |