Digitální knihovnaUPCE
 

Analýza umělých sladidel v potravinách

Diplomová práceOmezený přístup
Náhled

Datum publikování

2015

Vedoucí práce

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

V této práci byla analyzována umělá sladidla pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie. Cílem bylo ověření přítomnosti sladidel deklarovaných výrobci a jejich kvantifikace. Nejprve byly optimalizovány podmínky HPLC separace s UV detekcí na směsi standardů, zároveň se zjišťovaly retenční charakteristiky jednotlivých sladidel. Po nalezení optimálních podmínek pro separaci byly provedeny analýzy reálných vzorků, následně byly vzorky analyzovány pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie s hmotnostní detekcí.

Rozsah stran

77 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Práce není přístupná

Název akce

ISBN

Studijní obor

Analytická chemie

Studijní program

Chemie

Signatura tištěné verze

D33444

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (studovna)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

umělá sladidla, potraviny, kapalinová chromatografie, HPLC, artificial sweeterners, foodstuff

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced