Předpovídání poptávky v maloobchodě s potravinami

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Paták, Michal cze
dc.contributor.author Ostřanský, Filip
dc.date.accessioned 2015-09-27T10:34:44Z
dc.date.available 2015-09-27T10:34:44Z
dc.date.issued 2015
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/61358
dc.description.abstract Bakalářská práce se zabývá předpovídáním poptávky v maloobchodních prodejnách s potravinami. V práci je rozebrán význam předpovídání poptávky v maloobchodě, klasifikace a principy metod předpovídání včetně faktorů ovlivňujících volbu metody a faktory ovlivňující prodej a poptávané množství potravin v maloobchodě. V praktické části jsou shrnuty výsledky primárního výzkumu se zaměřením na využití metod, faktorů a informačních zdrojů při předpovídání poptávky ve vybraných maloobchodních prodejnách v České republice. cze
dc.format 45 s., 3 s. příl. cze
dc.format.extent 1607533 bytes cze
dc.format.mimetype application/pdf cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Práce není přístupná cze
dc.subject Demand cze
dc.subject demand forecasting cze
dc.subject retail cze
dc.subject forecasting methods cze
dc.title Předpovídání poptávky v maloobchodě s potravinami cze
dc.title.alternative Demand forecasting in food retail eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2015 cze
dc.description.abstract-translated Bachelor work deals with demand forecasting in retail food stores. The project analyzes the significance of forecasting demand in retail, classification and principles of forecasting methods including factors affecting the choice of methods and factors affecting the quantity of food demand and sales. The practical part summarizes the results of primary research focusing on the use of methods, factors and sources of information in the forecasting process in selected retail stores in the Czech Republic. eng
dc.description.department Katedra ekonomiky a managementu chemického a potravinářského průmyslu cze
dc.thesis.degree-discipline Ekonomika a management chemických a potravinářských podniků cze
dc.thesis.degree-name Bc. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature Práce dosud není ve studovně dostupná cze
dc.thesis.degree-program Chemické a procesní inženýrství cze
dc.description.defence \par{Dospěl jste k z{á}věru, že v maloobchodn{í}ch prodejn{á}ch se nejčastěji při předv{í}d{á}n{í} popt{á}vky použ{í}vaj{í} expertn{í} odhady. Zkoumal jste, o jak{é} metody se jedn{á} (např. brainstorming, delfsk{á} metoda apod.)? Při interpretaci v{ý}sledků v{ý}zkumu jste zm{í}nil faktor {"}složen{í}{"}, jedn{á} se o složen{í} v{ý}robku? Kter{é} prodejny tento faktor při předv{í}d{á}n{í} popt{á}vky zvažuj{í}?\par} \par{Student ot{á}zky zodpověděl.\par} cze
dc.identifier.stag 27773 cze
dc.date.embargo 2035-07-07 cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet