Zdravotní aspekty konzumace potravin s obsahem akrylamidu

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Červenka, Libor cze
dc.contributor.author Ambrozová, Lucie
dc.date.accessioned 2015-09-27T10:34:01Z
dc.date.available 2015-09-27T10:34:01Z
dc.date.issued 2015
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/61336
dc.description.abstract Bakalářská práce popisuje účinky akrylamidu na lidský organismus. Akrylamid patří mezi látky karcinogenní pro člověka, velmi nebezpečné jsou jeho neurotoxické účinky. Práce se zabývá také vznikem a eliminací akrylamidu v rizikových potravinách. Mezi tyto potraviny patří především hranolky, brambůrky a káva. Součástí práce je dotazníkové šetření týkající se konzumace potravin s potencionálním obsahem akrylamidu. cze
dc.format 52 s. cze
dc.format.extent 1569793 bytes cze
dc.format.mimetype application/pdf cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Práce není přístupná cze
dc.subject acrylamide cze
dc.subject Maillard reaction cze
dc.subject neurotoxicity cze
dc.subject carcinogenicity cze
dc.subject french fries cze
dc.subject potato chips cze
dc.subject coffee cze
dc.subject akrylamid cze
dc.subject Maillardova reakce cze
dc.subject neurotoxicita cze
dc.subject karcinogenita cze
dc.subject hranolky cze
dc.subject chipsy cze
dc.subject káva cze
dc.title Zdravotní aspekty konzumace potravin s obsahem akrylamidu cze
dc.title.alternative Human health affected by the consumption of acrylamide in food eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2015 cze
dc.description.abstract-translated Bachelor's thesis describes the effects of acrylamide on human health. Acrylamide belongs among the substances which are carcinogenic to humans and exhibits dangerous neurotoxic effects. The pathways of formation of akrylamide in fous and the risk of its elimination were discussed in this work. French fries, potato chips and coffee were foods being the most exposed food material. The consumption of food with a potencial content of acrylamide has been examined in a questionnaire survey. eng
dc.description.department Katedra biologických a biochemických věd cze
dc.thesis.degree-discipline Zdravotní laborant cze
dc.thesis.degree-name Bc. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D32422 cze
dc.thesis.degree-program Speciální chemicko-biologické obory cze
dc.description.defence 1. Prezentace výsledků bakalářské práce.2. Diskuze k posudku vedoucího bakalářské práce. 3. Studentka zodpovědela vaechny dotazy a připomínky k BP. cze
dc.identifier.stag 27706 cze
dc.date.embargo 2035-07-15 cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet