dc.contributor.advisor |
Mosio, Petra |
cze |
dc.contributor.author |
Vonšovská, Aneta
|
|
dc.date.accessioned |
2015-09-27T10:33:36Z |
|
dc.date.available |
2015-09-27T10:33:36Z |
|
dc.date.issued |
2015 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/61311 |
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce se zabývá ověřením antimikrobiálních účinků vybraných ústních vod. Teoretická část popisuje anatomii dutiny ústní a její fyziologickou mikroflóru. Dále se zaměřuje na nejčastější onemocnění dutiny ústní a jejich prevenci. Je zde také uveden přehled ústních vod dostupných v ČR, které jsou rozděleny do jednotlivých skupin dle obsažených účinných látek. V experimentální části je popsán postup testování antimikrobiální účinnosti vybraných ústních vod. Zjištěné údaje jsou shrnuty v kapitole výsledky a diskutovány s aktuálními poznatky získanými z odborných publikací. |
cze |
dc.format |
55 s. |
cze |
dc.format.extent |
1159047 bytes |
cze |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Práce není přístupná |
cze |
dc.subject |
microflora of the oral cavity |
cze |
dc.subject |
dental hygiene |
cze |
dc.subject |
dental caries |
cze |
dc.subject |
periodontal disease |
cze |
dc.subject |
mouth rinses |
cze |
dc.subject |
mikroflóra |
cze |
dc.subject |
dutina ústní |
cze |
dc.subject |
dentální hygiena |
cze |
dc.subject |
zubní kaz |
cze |
dc.subject |
paradontóza |
cze |
dc.subject |
ústní vody |
cze |
dc.title |
Antimikrobiální účinky prostředků ústní hygieny |
cze |
dc.title.alternative |
Antimicrobial properties of mouth hygiene products |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2015 |
cze |
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis is focused on testing antimicrobial properties of selected mouthwashes. Theoretical part describes the anatomy of the oral cavity and its natural microflora. Further the most frequent diseases of the oral cavity and their prevention are described. The summary of mouth rinses available in Czech Republic, which are classified according to their active components, is also included. In the experimental part the methodology of antimicrobial activity testing of selected mouth rinses is described. In the last chapter the results of our experiments are summarized and discussed with current scientific publications. |
eng |
dc.description.department |
Katedra biologických a biochemických věd |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Klinická biologie a chemie |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D32482 |
cze |
dc.thesis.degree-program |
Speciální chemicko-biologické obory |
cze |
dc.description.defence |
1. Prezentace výsledků bakalářské práce.2. Diskuze k posudku vedoucího bakalářské práce.<br>3. Studentka zodpověděla vaechny dotazy a připomínky k BP. |
cze |
dc.identifier.stag |
27361 |
cze |
dc.date.embargo |
2035-07-16 |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |