Analýza proteinů ve sladovnickém ječmeni
Bakalářská práceOmezený přístupDatum publikování
2015
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Tato bakalářská práce se zabývá studiem analýzy proteinů sladovnického ječmene. První část práce byla věnována především popisu struktury proteinů a jejich funkce. Dále je pozornost zaměřena na chemické složení sladovnického ječmene s důrazem na dusíkaté látky, zejména proteiny, které ovlivňují celý proces výroby piva. Samotná analýza proteinů pomocí elektroforetických technik a hmotnostní spektrometrie je popsána v poslední části.
Rozsah stran
43 s.
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Práce není přístupná
Název akce
ISBN
Studijní obor
Klinická biologie a chemie
Studijní program
Speciální chemicko-biologické obory
Signatura tištěné verze
D32480
Umístění tištěné verze
Univerzitní knihovna (studovna)
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
proteins, electrophoresis, mass spectrometry, barley, proteiny, ječmen, elektroforéza, hmotnostní spektrometrie