Extrakce a stanovení kapsaicinoidů
Bakalářská práce Náhled není k dispozici
Datum publikování
2015
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Práce se zabývá extrakcí a stanovením kapsaicinoidů. První část popisuje kapsaicinoidy, jejich rozdělení a analytické metody. Druhá část se věnuje historii, objevení chilli papriček a jejich využití v gastronomii a medicíně. Na závěr jsou popsány principy jednotlivých extrakčních metod s uvedenými příklady z praxe.
Rozsah stran
46 s.
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Práce není přístupná
Název akce
ISBN
Studijní obor
Zdravotní laborant
Studijní program
Speciální chemicko-biologické obory
Signatura tištěné verze
D32411
Umístění tištěné verze
Univerzitní knihovna (studovna)
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
extraction, capsaicin, dihydrocapsaicin, chilli peppers, Scoville, kapsaicin, extrakce, dihydrokapsaicin, chilli papričky