Metody stanovení mykotoxinů v potravinách

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Vytřasová, Jarmila cze
dc.contributor.author Pilná, Monika
dc.date.accessioned 2015-09-27T10:32:54Z
dc.date.available 2015-09-27T10:32:54Z
dc.date.issued 2015
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/61268
dc.description.abstract Tato bakalářská práce pojednává o tom, co jsou toxinogenní plísně a mykotoxiny. Dále se věnuji charakteristice konkrétních rodů plísní (Aspergillus, Fusarium, Penicillium a Alternaria), kde se hovoří o jejich výskytu v potravinách a produkci mykotoxinů. Mykotoxiny mají nepříznivý vliv na zdraví člověka. Poslední část se zaměřuje na chromatografické a imunochemické metody ke stanovení mykotoxinů v potravinách. cze
dc.format 57 s. cze
dc.format.extent 1344528 bytes cze
dc.format.mimetype application/pdf cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Práce není přístupná cze
dc.subject mycotoxins cze
dc.subject Aspergillus cze
dc.subject Fusarium cze
dc.subject Penicillium cze
dc.subject Alternaria cze
dc.subject chromatographic methods cze
dc.subject immunochemical methods cze
dc.subject mykotoxiny cze
dc.subject chromatografické metody cze
dc.subject imunochemické metody cze
dc.title Metody stanovení mykotoxinů v potravinách cze
dc.title.alternative Methods for determination of mycotoxins in food eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2015 cze
dc.description.abstract-translated This work deals whit toxicogenic fungi and mycotoxins. I focus on the characteristics of specific genera of fungi (Aspergillus, Fusarium, Penicillium, and Alternaria). I described their occurrence in food and their production of mycotoxins. Mycotoxins have the negative effect on the human health. The last part pays attention to chromatographic and immunochemical methods for the determination of mycotoxins in food. eng
dc.description.department Katedra biologických a biochemických věd cze
dc.thesis.degree-discipline Zdravotní laborant cze
dc.thesis.degree-name Bc. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D32432 cze
dc.thesis.degree-program Speciální chemicko-biologické obory cze
dc.description.defence 1. Prezentace výsledků bakalářské práce.<br>2. Diskuze k posudku vedoucího bakalářské práce.<br>3. Studentka zodpovědela vaechny dotazy a připomínky k BP. cze
dc.identifier.stag 20703 cze
dc.date.embargo 2035-06-17 cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet