Metody stanovení mykotoxinů v potravinách
Bakalářská práceOmezený přístupDatum publikování
2015
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Tato bakalářská práce pojednává o tom, co jsou toxinogenní plísně a mykotoxiny. Dále se věnuji charakteristice konkrétních rodů plísní (Aspergillus, Fusarium, Penicillium a Alternaria), kde se hovoří o jejich výskytu v potravinách a produkci mykotoxinů. Mykotoxiny mají nepříznivý vliv na zdraví člověka. Poslední část se zaměřuje na chromatografické a imunochemické metody ke stanovení mykotoxinů v potravinách.
Rozsah stran
57 s.
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Práce není přístupná
Název akce
ISBN
Studijní obor
Zdravotní laborant
Studijní program
Speciální chemicko-biologické obory
Signatura tištěné verze
D32432
Umístění tištěné verze
Univerzitní knihovna (studovna)
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
mycotoxins, Aspergillus, Fusarium, Penicillium, Alternaria, chromatographic methods, immunochemical methods, mykotoxiny, chromatografické metody, imunochemické metody