Digitální knihovnaUPCE
 

Metody stanovení mykotoxinů v potravinách

Bakalářská práceOmezený přístup
Náhled

Datum publikování

2015

Vedoucí práce

Oponent

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Tato bakalářská práce pojednává o tom, co jsou toxinogenní plísně a mykotoxiny. Dále se věnuji charakteristice konkrétních rodů plísní (Aspergillus, Fusarium, Penicillium a Alternaria), kde se hovoří o jejich výskytu v potravinách a produkci mykotoxinů. Mykotoxiny mají nepříznivý vliv na zdraví člověka. Poslední část se zaměřuje na chromatografické a imunochemické metody ke stanovení mykotoxinů v potravinách.

Rozsah stran

57 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Práce není přístupná

Název akce

ISBN

Studijní obor

Zdravotní laborant

Studijní program

Speciální chemicko-biologické obory

Signatura tištěné verze

D32432

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (studovna)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

mycotoxins, Aspergillus, Fusarium, Penicillium, Alternaria, chromatographic methods, immunochemical methods, mykotoxiny, chromatografické metody, imunochemické metody

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced