Digitální knihovnaUPCE
 

Restaurování sochy "Múzy lyrického zpěvu Aiodé" z parku státního zámku Konopiště. Restaurování sádrových plastik rytířů, modelů stavebních článků chrámu sv. Barbory v Kutné Hoře.

Bakalářská práce
Náhled

Datum publikování

2015

Vedoucí práce

Oponent

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Tato bakalářská práce je rozdělena do dvou etap, jedná se o část praktickou a teoretickou. Praktická část bude rozdělena do dvou samostatných částí. První částí práce bude provedení komplexního restaurátorského zásahu na soše "Múzy lyrického zpěvu Aiodé". Druhá část práce bude zaměřena na restaurování sádrových plastik rytířů. V obou částech práce se bude jednat o samostatné řešení restaurátorského úkolu v plném rozsahu od zpracování návrhu přes důkladný průzkum až po vlastní restaurování a zpracování závěrečné dokumentace. Praktická část bude doplněna o teoretickou část zaměřenou na porovnání vlastností vybraných lepených spojů použitelných pro historické sádrové objekty (Testování prostředků pro lepení sádrových artefaktů).

Rozsah stran

176 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

bez omezení

Název akce

ISBN

Studijní obor

Restaurování a konzervace kamene a souvisejících materiálů

Studijní program

Výtvarná umění

Signatura tištěné verze

D32921

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (pobočka Litomyšl)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

restoration, sculpture Aiodé in Konopište, shell limestone, knights Kutna Hora, plaster, glue, natural and synthetic polymers, stability

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced