Význam a stanovení sacharidů v alkoholických kvašených nápojích
Bakalářská práceDatum publikování
2015
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Tato bakalářská práce se zabývá obsahem sacharidů v medovinách a vínech. V teoretické části jsou popsány fyzikálně-chemické vlastnosti sacharidů, jejich izolace z potravinářské matrice a stanovení pomocí chemických a instrumentálních metod. Druhá část práce zahrnuje experimentální výsledky stanovení cukrů ve vybraných vzorcích medovin a vín a jejich porovnání s literaturou.
Rozsah stran
49 s.
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Práce není přístupná
Název akce
ISBN
Studijní obor
Hodnocení a analýza potravin
Studijní program
Chemie a technologie potravin
Signatura tištěné verze
D33226
Umístění tištěné verze
Univerzitní knihovna (studovna)
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
saccharides, wine, mead, determination of saccharides, sacharidy, víno, medovina, stanovení sacharidů