dc.contributor.advisor |
Řezková, Soňa |
cze |
dc.contributor.author |
Šebková, Jana
|
|
dc.date.accessioned |
2015-09-27T10:27:31Z |
|
dc.date.available |
2015-09-27T10:27:31Z |
|
dc.date.issued |
2015 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/61114 |
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce se zabývá stanovením organických kyselin v alkoholických kvašených nápojích. V teoretické části jsou popsány fyzikálně-chemické vlastnosti organických kyselin, které se nacházejí v potravinách a jejich stanovení.
V experimentální části byl stanoven obsah celkové kyselosti v medovinách a vínech pomocí acidobazických titrací s vizuální i potenciometrickou indikací. Kyselina vinná byla stanovena po vysrážení ethanolem a poté stanovena titračně.
Ke stanovení bylo použito dvaadvacet vzorků medovin a sedm vzorků vína. |
cze |
dc.format |
40 s. |
cze |
dc.format.extent |
1334754 bytes |
cze |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Práce není přístupná |
cze |
dc.subject |
Organic acids |
cze |
dc.subject |
mead |
cze |
dc.subject |
wine |
cze |
dc.subject |
tartaric acid |
cze |
dc.subject |
organické kyseliny |
cze |
dc.subject |
medovina |
cze |
dc.subject |
víno |
cze |
dc.subject |
kyselina vinná |
cze |
dc.title |
Stanovení organických kyselin v alkoholických kvašených nápojích |
cze |
dc.title.alternative |
Determination of Organic Acids in Alcoholic Fermented Drink |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2015 |
cze |
dc.description.abstract-translated |
This thesis deals with the determination of organic acids in fermented alcoholic beverages. The first part deals with physico-chemical properties of organic acids, which are found in foods, and methods of their determination.
The second part describes the experimental determination of total acidity in wine and meads, with the help of acid-base method. Tartaric acid is precipitated with ethanol in wine and then the same method is used.
The twenty-two samples of mead and seven wine samples were used to be determinated. |
eng |
dc.description.department |
Katedra analytické chemie |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D33222 |
cze |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Studentka zodpověděla dotazy komise a obhájila bakalářskou práci. |
cze |
dc.identifier.stag |
27797 |
cze |
dc.date.embargo |
2035-07-17 |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |