Digitální knihovnaUPCE
 

Stanovení vybraných látek v medu spektrofotometrickými metodami

Bakalářská práceOmezený přístup
Náhled

Datum publikování

2015

Vedoucí práce

Oponent

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Tato bakalářská práce je zaměřena na složení medu a stanovení vybraných látek spektrofotometrickými metodami a kapalinovou chromatografií. Teoretická část práce, se zabývá charakteristikou základních složek medu a jeho fyzikálně chemickými vlastnostmi. Dále jsou uvedeny fyzikálně chemické vlastnosti prolinu a 5-hydroxymethylfurfuralu. V experimentální části byl spektrofotometrickou metodou stanoven obsah prolinu a technikou kapalinové chromatografie v systému reverzních fází byl stanoven 5-hydroxymethylfurfural. Proměřeno bylo celkem 14 vzorků medu, z toho 9 vzorků bylo získáno od včelařů a 5 bylo zakoupeno v obchodních řetězcích.

Rozsah stran

36 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Práce není přístupná

Název akce

ISBN

Studijní obor

Hodnocení a analýza potravin

Studijní program

Chemie a technologie potravin

Signatura tištěné verze

D33224

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (studovna)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

honey, proline, HMF, med, prolin, 5-hydroxymethylfurfural

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced