Stanovení vybraných látek v medu spektrofotometrickými metodami

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Řezková, Soňa cze
dc.contributor.author Lamichová, Martina
dc.date.accessioned 2015-09-27T10:27:20Z
dc.date.available 2015-09-27T10:27:20Z
dc.date.issued 2015
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/61102
dc.description.abstract Tato bakalářská práce je zaměřena na složení medu a stanovení vybraných látek spektrofotometrickými metodami a kapalinovou chromatografií. Teoretická část práce, se zabývá charakteristikou základních složek medu a jeho fyzikálně chemickými vlastnostmi. Dále jsou uvedeny fyzikálně chemické vlastnosti prolinu a 5-hydroxymethylfurfuralu. V experimentální části byl spektrofotometrickou metodou stanoven obsah prolinu a technikou kapalinové chromatografie v systému reverzních fází byl stanoven 5-hydroxymethylfurfural. Proměřeno bylo celkem 14 vzorků medu, z toho 9 vzorků bylo získáno od včelařů a 5 bylo zakoupeno v obchodních řetězcích. cze
dc.format 36 s. cze
dc.format.extent 808270 bytes cze
dc.format.mimetype application/pdf cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Práce není přístupná cze
dc.subject honey cze
dc.subject proline cze
dc.subject HMF cze
dc.subject med cze
dc.subject prolin cze
dc.subject 5-hydroxymethylfurfural cze
dc.title Stanovení vybraných látek v medu spektrofotometrickými metodami cze
dc.title.alternative Determination of Selected Compounds in Honey by Spectrofotometric Methods eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2015 cze
dc.description.abstract-translated This bachelor work is focused on honey composition and determination of selected matters by spectrofotometric and liquid chromatography. The first theoretical part of this work deals with characteristics of basic honey components and its physical and chemical properties. Then by physical and chemical properties of proline and 5-hydroxymethylfurfural. In the experimental part an analysis of selected matters was made. Spectrohotometric method was used to determine proline and with the help of liquid chromatography in the system of reverse phases 5-hydroxymethylfurfural was determined. These parameters were determined for 14 samples. In the process 9 samples were obtained from bee-keepers and 5 were bought in the supermarket chains. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D33224 cze
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka zodpověděla dotazy komise a obhájila bakalářskou práci. cze
dc.identifier.stag 24080 cze
dc.date.embargo 2035-07-17 cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet