dc.contributor.advisor |
Hájek, Tomáš |
cze |
dc.contributor.author |
Hainiš, Štěpán
|
|
dc.date.accessioned |
2015-09-27T10:27:19Z |
|
dc.date.available |
2015-09-27T10:27:19Z |
|
dc.date.issued |
2015 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/61101 |
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce se zabývá antioxidační kapacitou a obsahem fenolických látek a flavonoidů instantních čajů. V teoretické části je popsána výroba čaje, složení čajového extraktu a metody stanovení antioxidační kapacity.
V experimentální části byly stanoveny antioxidační kapacity metodami DPPH, ABTS a FRAP a celkový obsah fenolických látek a flavonoidů 5 vzorků instantních čajů a po jednom vzorku zeleného a černého čaje. Získané výsledky byly mezi sebou porovnány a zjištěny možné korelace s obsahem čajového extraktu a vitamínu C. |
cze |
dc.format |
72 s. |
cze |
dc.format.extent |
1659608 bytes |
cze |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Práce není přístupná |
cze |
dc.subject |
Antioxidant capacity |
cze |
dc.subject |
tea |
cze |
dc.subject |
instant tea |
cze |
dc.subject |
antioxidants |
cze |
dc.subject |
flavonoids |
cze |
dc.subject |
phenolic compounds |
cze |
dc.subject |
antioxidační kapacita |
cze |
dc.subject |
čaj |
cze |
dc.subject |
instantní čaj |
cze |
dc.subject |
antioxidanty |
cze |
dc.subject |
flavonoidy |
cze |
dc.subject |
fenolické látky |
cze |
dc.title |
Antioxidační kapacita instantních čajů |
cze |
dc.title.alternative |
Antioxidant Capacity of the Instant Teas |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2015 |
cze |
dc.description.abstract-translated |
This thesis deals with antioxidant capacity of instant tea and total content of phenolic compounds and flavonoids occuring in instant tea. Production of tea, compositions of tea extract and methods for determination of antioxidant capacity are decribed in theoretical part.
The antioxidant capacities of 5 samples of instant tea and 2 samples of tea (green tea, black tea) were determined by three methods: DPPH, ABTS and FRAP. Furthermore total content of phenolic compounds and total content of flavonoids provided information on the composition of instant tea. The results were compared with each other and potential correlations with tea extract content and with vitamin C added to instant tea were investigated. |
eng |
dc.description.department |
Katedra analytické chemie |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D33219 |
cze |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Student zodpověděl dotazy komise a obhájil bakalářskou práci. |
cze |
dc.identifier.stag |
23843 |
cze |
dc.date.embargo |
2035-07-16 |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |