Digitální knihovnaUPCE
 

Antioxidační kapacita instantních čajů

Bakalářská práceOmezený přístup
Náhled

Datum publikování

2015

Vedoucí práce

Oponent

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Tato bakalářská práce se zabývá antioxidační kapacitou a obsahem fenolických látek a flavonoidů instantních čajů. V teoretické části je popsána výroba čaje, složení čajového extraktu a metody stanovení antioxidační kapacity. V experimentální části byly stanoveny antioxidační kapacity metodami DPPH, ABTS a FRAP a celkový obsah fenolických látek a flavonoidů 5 vzorků instantních čajů a po jednom vzorku zeleného a černého čaje. Získané výsledky byly mezi sebou porovnány a zjištěny možné korelace s obsahem čajového extraktu a vitamínu C.

Rozsah stran

72 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Práce není přístupná

Název akce

ISBN

Studijní obor

Hodnocení a analýza potravin

Studijní program

Chemie a technologie potravin

Signatura tištěné verze

D33219

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (studovna)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

Antioxidant capacity, tea, instant tea, antioxidants, flavonoids, phenolic compounds, antioxidační kapacita, čaj, instantní čaj, antioxidanty, flavonoidy, fenolické látky

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced