Digitální knihovnaUPCE
 

Využití mikroextrakce tuhou fází pro analýzu aromaprofilu ječného a pšeničného sladu

Diplomová práceOmezený přístup
Náhled

Datum publikování

2015

Vedoucí práce

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Tato diplomová práce se zabývá pivovarskými slady, jejich aromaprofily a vzájemným srovnáním na základě obsahu aromatických látek. Pojednává o metodě HS SPME jako o vhodném postupu pro získání těkavých látek z pivovarského sladu a jejich následné separaci a detekci metodou GC-MS. Praktická část je zaměřena na optimalizaci celého extrakčního postupu HS-SPME s následnou analýzou pomocí GC-MS. Celý proces byl realizován dle principů plánování experimentu. Na základě získaných aromaprofilů byly jednotlivé slady porovnány, a to jak z hlediska původu, tak i způsobu výroby.

Rozsah stran

104 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Práce není přístupná

Název akce

ISBN

Studijní obor

Hodnocení a analýza potravin

Studijní program

Chemie a technologie potravin

Signatura tištěné verze

D33469

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (studovna)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

Malt, HS-SPME, GC-MS, aromaprofile, volatiles, slad, aromaprofil, těkavé látky

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced