dc.contributor.advisor |
Adam, Martin |
cze |
dc.contributor.author |
Adámková, Karolína
|
|
dc.date.accessioned |
2015-08-10T07:51:32Z |
|
dc.date.available |
2015-08-10T07:51:32Z |
|
dc.date.issued |
2015 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/60644 |
|
dc.description.abstract |
Tato diplomová práce se zabývá pivovarskými slady, jejich aromaprofily a vzájemným srovnáním na základě obsahu aromatických látek. Pojednává o metodě HS SPME jako o vhodném postupu pro získání těkavých látek z pivovarského sladu a jejich následné separaci a detekci metodou GC-MS. Praktická část je zaměřena na optimalizaci celého extrakčního postupu HS-SPME s následnou analýzou pomocí GC-MS. Celý proces byl realizován dle principů plánování experimentu. Na základě získaných aromaprofilů byly jednotlivé slady porovnány, a to jak z hlediska původu, tak i způsobu výroby. |
cze |
dc.format |
104 s. |
cze |
dc.format.extent |
4482699 bytes |
cze |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Práce není přístupná |
cze |
dc.subject |
Malt |
cze |
dc.subject |
HS-SPME |
cze |
dc.subject |
GC-MS |
cze |
dc.subject |
aromaprofile |
cze |
dc.subject |
volatiles |
cze |
dc.subject |
slad |
cze |
dc.subject |
aromaprofil |
cze |
dc.subject |
těkavé látky |
cze |
dc.title |
Využití mikroextrakce tuhou fází pro analýzu aromaprofilu ječného a pšeničného sladu |
cze |
dc.title.alternative |
Solid phase microextraction method utilisation to aromaprofile analysis of barley and wheat malts |
eng |
dc.type |
diplomová práce |
cze |
dc.contributor.referee |
Staněk, Václav |
cze |
dc.date.accepted |
2015 |
cze |
dc.description.abstract-translated |
This thesis deals with the brewer's malts, their aromaprofiles and their mutual comparison based on the contents of aromatic substances. It is focused on the HS-SPME as a suitable procedure for the volatile compounds isolation from brewer's malts and their subsequent separation and detection with GC-MS method. The practical section deals with the optimisation of the process based on HS-SPME followed by GC-MS analysis. This procedure was realised according to the design of experiments approach. Based on the aromaprofiles obtained all tested malt samples were compared in terms of their origin and production way. |
eng |
dc.description.department |
Katedra analytické chemie |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D33469 |
cze |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Studentka přistoupila k obhajobě diplomové práce, zodpověděla dotazy oponenta a obhájila diplomovou práci. |
cze |
dc.identifier.stag |
27660 |
cze |
dc.date.embargo |
2015-05-15 |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |