Digitální knihovnaUPCE
 

Evakuace obyvatelstva – významný prvek ochrany obyvatelstva

Konferenční objektpeer-reviewedpublished
Náhled

Datum publikování

2014

Vedoucí práce

Oponent

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Z dotazníkového šetření, které se uskutečnilo ve všech domácnostech v zónách havarijního plánování obou jaderných elektráren – Temelín a Dukovany, vyplynuly znalosti a požadavky obyvatel v případě radiační mimořádné události. Jednalo se zejména o to, že pro 40 % (v zóně havarijního plánování jaderné elektrárny Temelín), resp. 46 % rodin (v ZHP JE Dukovany) je nutno zajistit, v případě radiační mimořádné události, dopravní prostředky pro evakuaci. Pro 49 % (v ZHP JETE) a pro 60 % rodin (v ZHP JEDU) je nutné zajistit nouzové ubytování, resp. nouzové přežití. Cílem výzkumu je připravit podklady pro novelizaci dokumentace a právních předpisů týkajících se havarijního plánování v okolí jaderných elektráren. K bezpečnostnímu výzkumu byla použita metoda dotazníkového šetření a následně komparace a syntézy údajů.

Rozsah stran

p. 42-47

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

open access

Název akce

Krizový management 2014: Analýza rizika a ekonomika prevence při neúplných informacích (Institut ochrany obyvatelstva Lázně Bohdaneč, 18.–19. 9. 2014)

ISBN

978-80-7395-871-8

Studijní obor

Studijní program

Signatura tištěné verze

Umístění tištěné verze

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

jaderná elektrárna, zóna havarijního plánování, ochrana obyvatelstva, evakuace osob, nuclear power plant, emergency planning zone, public health protection, population evacuation

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced