Digitální knihovnaUPCE
 

Možnosti rozpoznávání rizik v ekonomické kybernetice

Konferenční objektOtevřený přístuppeer-reviewedpublished
Náhled

Datum publikování

2014

Vedoucí práce

Oponent

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

V tomto příspěvku je stručně vymezeno prostředí ekonomické kybernetiky a uvedeny vybrané možnosti modelování rizik v této oblasti s uvažováním systémového vyjádření krizového řízení a to na pozadí již velmi razantně vyrůstající kybernetické bezpečnosti (v rizicích vznikajících pod vlivem kyberútoků, kyberválky, kyberterorismu, kyberšikany, informačních útoků, atd.). Cílem příspěvku je stručně charakterizovat stav současného systémového poznání v oblasti ekonomické kybernetiky a systémového chápání rizik a jejich možného rozpoznávání a možností modelování tohoto prostředí jako nového směru k naplňování bezpečného kybernetického prostředí v možných a předpokládaných krizových situacích.

Rozsah stran

p. 12-19

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

open access

Název akce

Krizový management 2014: Analýza rizika a ekonomika prevence při neúplných informacích (Institut ochrany obyvatelstva Lázně Bohdaneč, 18.–19. 9. 2014)

ISBN

978-80-7395-871-8

Studijní obor

Studijní program

Signatura tištěné verze

Umístění tištěné verze

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

rozpoznávání scén, rizika řízení, krizové řízení, ekonomická kybernetika, modelování systémů, systémová analýza, scene recognition, risk management, crisis management, economic cybernetics, systems modeling, systems analysis

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced