Digitální knihovnaUPCE
 

Historie výroby českého trvanlivého pečiva, od Fidora k Opávii

Bakalářská práceOtevřený přístup
Náhled

Datum publikování

2014

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Obsahem předložené bakalářské práce je Historie společnosti Opavia v Opavě. Práce představuje vývojovou linii firmy od jejího vzniku, přes vlastnické a organizační změny až k dnešní podobě. Souběžně s tím se práce věnuje popisu hospodářské situace v regionu a jejího významu v rámci pozorované problematiky. Dokument rovněž obsahuje stručněji nastíněné dějiny fenoménu sladkostí a cukrovinek v historii společnosti. Cílem této bakalářské práce je představení největšího výrobce trvanlivého pečiva v naší zemi, výklad jeho historie, popsání vlivu politické situace ve státě na chod podniku a poukázání na výjimečnost a důležitost firmy v současnosti s výhledem do budoucna.

Rozsah stran

92 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Bez omezení

Název akce

ISBN

Studijní obor

Spisová a archivní služba

Studijní program

Historické vědy

Signatura tištěné verze

D31770

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (studovna)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

Opava, historie, podnikání, cukrovinky, Opavia, politika, archiválie, Opava, history, entrepreneurship, sweets, Opavia, politics, archives

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced