Historie výroby českého trvanlivého pečiva, od Fidora k Opávii
Bakalářská práceOtevřený přístupDatum publikování
2014
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Obsahem předložené bakalářské práce je Historie společnosti Opavia v Opavě. Práce představuje vývojovou linii firmy od jejího vzniku, přes vlastnické a organizační změny až k dnešní podobě. Souběžně s tím se práce věnuje popisu hospodářské situace v regionu a jejího významu v rámci pozorované problematiky. Dokument rovněž obsahuje stručněji nastíněné dějiny fenoménu sladkostí a cukrovinek v historii společnosti. Cílem této bakalářské práce je představení největšího výrobce trvanlivého pečiva v naší zemi, výklad jeho historie, popsání vlivu politické situace ve státě na chod podniku a poukázání na výjimečnost a důležitost firmy v současnosti s výhledem do budoucna.
Rozsah stran
92 s.
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Bez omezení
Název akce
ISBN
Studijní obor
Spisová a archivní služba
Studijní program
Historické vědy
Signatura tištěné verze
D31770
Umístění tištěné verze
Univerzitní knihovna (studovna)
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
Opava, historie, podnikání, cukrovinky, Opavia, politika, archiválie, Opava, history, entrepreneurship, sweets, Opavia, politics, archives