Antioxidační kapacita ovocných šťáv a čerstvých šťáv z ovoce
Bakalářská práceDatum publikování
2014
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Bakalářská práce je rozdělena na teoretickou část, která se zabývá výrobou a složením ovocných šťáv. Dále obsahuje popis metod stanovení základních složek obsažených ve šťávách. Experimentální část se zabývá stanovením antioxidační kapacity vybranými metodami a stanovením fenolických látek u komerčně dostupných a čerstvě vymačkaných šťáv. Tyto vlastnosti byly zkoumány u šesti pomerančových a pěti grapefruitových vzorků.
Rozsah stran
49 s.
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Pouze v rámci univerzity
Název akce
ISBN
Studijní obor
Hodnocení a analýza potravin
Studijní program
Chemie a technologie potravin
Signatura tištěné verze
D31153
Umístění tištěné verze
Univerzitní knihovna (studovna)
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
antioxidační kapacita, ovocné šťávy, DPPH radikál, fenolické látky, antioxidant capacity, fruit juices, DPPH radical, phenolic compounds