Digitální knihovnaUPCE
 

Antioxidační kapacita ovocných šťáv a čerstvých šťáv z ovoce

Bakalářská práce
Náhled

Datum publikování

2014

Vedoucí práce

Oponent

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Bakalářská práce je rozdělena na teoretickou část, která se zabývá výrobou a složením ovocných šťáv. Dále obsahuje popis metod stanovení základních složek obsažených ve šťávách. Experimentální část se zabývá stanovením antioxidační kapacity vybranými metodami a stanovením fenolických látek u komerčně dostupných a čerstvě vymačkaných šťáv. Tyto vlastnosti byly zkoumány u šesti pomerančových a pěti grapefruitových vzorků.

Rozsah stran

49 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Pouze v rámci univerzity

Název akce

ISBN

Studijní obor

Hodnocení a analýza potravin

Studijní program

Chemie a technologie potravin

Signatura tištěné verze

D31153

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (studovna)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

antioxidační kapacita, ovocné šťávy, DPPH radikál, fenolické látky, antioxidant capacity, fruit juices, DPPH radical, phenolic compounds

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced