dc.contributor.advisor |
Švecová, Blanka |
cze |
dc.contributor.author |
Černohorský, Jan |
|
dc.date.accessioned |
2014-09-22T12:29:12Z |
|
dc.date.available |
2014-09-22T12:29:12Z |
|
dc.date.issued |
2014 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/58138 |
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce se zabývá chemickým složením kravského mléka. Práce je zaměřena na stručnou charakteristiku jednotlivých skupin látek, které se vyskytují v mléce (bílkoviny, lipidy, sacharidy, minerální látky, vitamíny, enzymy), a na možnosti jejich analýzy. Dále je v práci srovnáno mléka kravského s jinými druhy mléka. Poslední kapitola pojednává o laktózové intoleranci a alergii na bílkovinu kravského mléka. |
cze |
dc.format |
44 s. |
cze |
dc.format.extent |
775885 bytes |
cze |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
cze |
dc.subject |
mléko |
cze |
dc.subject |
syrovátkové bílkoviny |
cze |
dc.subject |
kasein |
cze |
dc.subject |
laktóza |
cze |
dc.subject |
laktózová intolerance |
cze |
dc.subject |
milk |
eng |
dc.subject |
whey proteins |
eng |
dc.subject |
casein |
eng |
dc.subject |
lactose |
eng |
dc.subject |
lactose intolerance |
eng |
dc.title |
Chemické složení mléka |
cze |
dc.title.alternative |
Chemical composition of milk |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2014 |
cze |
dc.description.abstract-translated |
The bachelor thesis deals with the chemical composition of cows? milk. It is focused on the brief characterization of groups of the substances, which are present in milk (proteins, lipids, carbohydrates, minerals, vitamins, enzymes) and the possibilities of their analysis. The study also compared the cows? milk with other types of milk. The last chapter deals with lactose intolerance and allergy to cows? milk protein. |
eng |
dc.description.department |
Katedra analytické chemie |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D31149 |
cze |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Student zodpověděl dotazy komise a obhájil bakalářskou práci. |
cze |
dc.identifier.stag |
24038 |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |