Kvalita pšenice jako suroviny potravinářských výrob
Bakalářská práceOmezený přístupDatum publikování
2014
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Tato bakalářská práce se zabývá kvalitou pšenice jako suroviny potravinářských výrob. Je zde uvedeno základní složení pšenice a přehled kvalitativních ukazatelů určující použitelnost pšenice pro technologické účely. Dále popisuje zdravotní aspekty související s konzumací potravin obsahující pšeničnou složku. V závěrečné časti práce je uvedeno porovnání kvality pšenice sklizené v ČR v letech 2011, 2012 a 2013.
Rozsah stran
54 s.
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Pouze v rámci univerzity
Název akce
ISBN
Studijní obor
Hodnocení a analýza potravin
Studijní program
Chemie a technologie potravin
Signatura tištěné verze
D31148
Umístění tištěné verze
Univerzitní knihovna (studovna)
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
pšenice, pšeničné zrno, lepek, provozní metody, referenční metody, Wheat, grain of wheat, gluten, operating methods, reference methods