Výživa seniorů na geriatrickém oddělení

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Šoukalová, Kristýna cze
dc.contributor.author Chalupová, Michaela
dc.date.accessioned 2014-09-22T12:27:34Z
dc.date.available 2014-09-22T12:27:34Z
dc.date.issued 2014
dc.identifier Univerzitní knihovna (sklad) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/57866
dc.description.abstract Práce je zaměřená na hodnocení stavu výživy hospitalizovaných pacientů na geriatrickém oddělení, zjištění, zda jsou pacienti informováni o své dietě a o omezeních z ní vyplývajících, rozdíly v příjmu stravy před a během hospitalizace a na problémy, které mohou být příčinou nedostatečné výživy. Teoretická část se zabývá změnami, které probíhají u člověka vlivem stárnutí, výživou ve stáří, edukací o výživě, poruchami příjmu potravy, pitným režimem a nutričním screeningem. Praktická část zahrnuje sběr dat od 35 respondentů, kteří byli vybíráni dle předem stanovených kritérií. Data byla sbírána od respondentů formou dotazníku. Prezentace výsledků je znázorněna pomocí grafů a tabulek. Porovnané výsledky jsou shrnuty v diskuzi. Výzkumným šetřením u mnou vybraného vzorku respondentů byla zjištěna převládající spokojenost a dobrá informovanost týkající se stravování v daném zdravotnickém zařízení. cze
dc.format 62 s. cze
dc.format.extent 1665359 bytes cze
dc.format.mimetype application/pdf cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení cze
dc.subject geriatrický pacient cze
dc.subject výživa cze
dc.subject stáří cze
dc.subject poruchy příjmu potravy cze
dc.subject geriatric patient eng
dc.subject nutrition eng
dc.subject age eng
dc.subject eating disorders eng
dc.title Výživa seniorů na geriatrickém oddělení cze
dc.title.alternative Nutrition for seniors at the geriatric department eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.contributor.referee Dvorská, Linda cze
dc.date.accepted 2014 cze
dc.description.abstract-translated The thesis is focused on in-patientnutrition state assessment at a geriatric ward, on finding out whether the patients are informed about their diets and following restrictions, on food intake differences before and during hospitalization and on problems caused by insufficient nutrition. The theoretical part deals with changes taking place within an individual as a result of aging, nutrition at old age, nutrition education, eating disorders, water intake and nutrition screening. The practical part comprises data collection from 35 respondents chosen according to the predetermined criteria. The data were collected in the form of questionnaires. The presentation of results is showed with charts and diagrams. The compared results are summarized in discussion. Within my respondents sample we have found out prevailing satisfaction and good knowledge concerning nutrition in a given health-care facility. eng
dc.description.department Katedra ošetřovatelství cze
dc.thesis.degree-discipline Všeobecná sestra cze
dc.thesis.degree-name Bc. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta zdravotnických studií cze
dc.identifier.signature D31216
dc.thesis.degree-program Ošetřovatelství cze
dc.description.defence Hodnocení vedoucího: výborně minus Hodnocení oponenta: velmi dobře Doplňující otázky k obhajobě: 1. Jaké máte zkušenosti se zapojením nutričních terapeutů do sestavování jídelníčků dle individuálních potřeb pacientů. 2. Jaká byste dala konkrétní doporučení v této oblasti pro praxi? Obhajoba bakalářské práce s prezentací výborná. cze
dc.identifier.stag 23411 cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet