Zobrazit minimální záznam
dc.contributor.advisor |
Šoukalová, Kristýna |
cze |
dc.contributor.author |
Chalupová, Michaela
|
|
dc.date.accessioned |
2014-09-22T12:27:34Z |
|
dc.date.available |
2014-09-22T12:27:34Z |
|
dc.date.issued |
2014 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (sklad) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/57866 |
|
dc.description.abstract |
Práce je zaměřená na hodnocení stavu výživy hospitalizovaných pacientů na geriatrickém oddělení, zjištění, zda jsou pacienti informováni o své dietě a o omezeních z ní vyplývajících, rozdíly v příjmu stravy před a během hospitalizace a na problémy, které mohou být příčinou nedostatečné výživy. Teoretická část se zabývá změnami, které probíhají u člověka vlivem stárnutí, výživou ve stáří, edukací o výživě, poruchami příjmu potravy, pitným režimem a nutričním screeningem. Praktická část zahrnuje sběr dat od 35 respondentů, kteří byli vybíráni dle předem stanovených kritérií. Data byla sbírána od respondentů formou dotazníku. Prezentace výsledků je znázorněna pomocí grafů a tabulek. Porovnané výsledky jsou shrnuty v diskuzi. Výzkumným šetřením u mnou vybraného vzorku respondentů byla zjištěna převládající spokojenost a dobrá informovanost týkající se stravování v daném zdravotnickém zařízení. |
cze |
dc.format |
62 s. |
cze |
dc.format.extent |
1665359 bytes |
cze |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
cze |
dc.subject |
geriatrický pacient |
cze |
dc.subject |
výživa |
cze |
dc.subject |
stáří |
cze |
dc.subject |
poruchy příjmu potravy |
cze |
dc.subject |
geriatric patient |
eng |
dc.subject |
nutrition |
eng |
dc.subject |
age |
eng |
dc.subject |
eating disorders |
eng |
dc.title |
Výživa seniorů na geriatrickém oddělení |
cze |
dc.title.alternative |
Nutrition for seniors at the geriatric department |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.contributor.referee |
Dvorská, Linda |
cze |
dc.date.accepted |
2014 |
cze |
dc.description.abstract-translated |
The thesis is focused on in-patientnutrition state assessment at a geriatric ward, on finding out whether the patients are informed about their diets and following restrictions, on food intake differences before and during hospitalization and on problems caused by insufficient nutrition. The theoretical part deals with changes taking place within an individual as a result of aging, nutrition at old age, nutrition education, eating disorders, water intake and nutrition screening. The practical part comprises data collection from 35 respondents chosen according to the predetermined criteria. The data were collected in the form of questionnaires. The presentation of results is showed with charts and diagrams. The compared results are summarized in discussion. Within my respondents sample we have found out prevailing satisfaction and good knowledge concerning nutrition in a given health-care facility. |
eng |
dc.description.department |
Katedra ošetřovatelství |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Všeobecná sestra |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta zdravotnických studií |
cze |
dc.identifier.signature |
D31216 |
|
dc.thesis.degree-program |
Ošetřovatelství |
cze |
dc.description.defence |
Hodnocení vedoucího: výborně minus
Hodnocení oponenta: velmi dobře
Doplňující otázky k obhajobě:
1. Jaké máte zkušenosti se zapojením nutričních terapeutů do sestavování jídelníčků dle individuálních potřeb pacientů.
2. Jaká byste dala konkrétní doporučení v této oblasti pro praxi?
Obhajoba bakalářské práce s prezentací výborná. |
cze |
dc.identifier.stag |
23411 |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit minimální záznam
|
Vyhledávání
Procházet
-
Vše v Digitální knihovně
-
Tato kolekce
Můj účet
|