Aditivní látky v potravinách - II

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Adam, Martin cze
dc.contributor.author Maršíková, Lenka
dc.date.accessioned 2014-09-22T12:27:06Z
dc.date.available 2014-09-22T12:27:06Z
dc.date.issued 2014
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/57783
dc.description.abstract Tato bakalářská práce se zabývá přídatnými látkami v potravinách. Jsou zde popsány obecné informace, legislativa, definice přídatných látek a jejich použití. Práce je zaměřena na vybranou skupinu aditiv, jež tvoří emulgátory, stabilizátory, zahušťovadla, želírující látky a látky zvýrazňující chuť a vůni. V závěru práce jsou popsány i látky, které se nepovažují za potravinářské přídatné látky. cze
dc.format 44 s. cze
dc.format.extent 950275 bytes cze
dc.format.mimetype application/pdf cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Pouze v rámci univerzity cze
dc.subject aditivní látky cze
dc.subject emulgátory cze
dc.subject stabilizátory cze
dc.subject zahušťovadla cze
dc.subject želírující látky cze
dc.subject látky zvýrazňující chuť a vůni cze
dc.subject food additives eng
dc.subject emulsifiers eng
dc.subject stabilizers eng
dc.subject thickeners eng
dc.subject gelling agents eng
dc.subject flavour enhancers eng
dc.subject flavour eng
dc.title Aditivní látky v potravinách - II cze
dc.title.alternative Additive compounds in foodstuffs - II eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2014 cze
dc.description.abstract-translated This work deals with the additives in food. There is their general information, legislation, definition of food additives and their utilisation described. This work is mainly focused on a selected group of additives including emulsifiers, stabilizers, thickeners, gelling agents, flavour and flavour enhancers. In the conclusion there are described also substances that are not considered as food additives. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D31151 cze
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka zodpověděla dotazy komise a obhájila bakalářskou práci. cze
dc.identifier.stag 24163 cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet